Mai mult de 3000 de angajați din 60 de companii britanice vor experimenta săptămâna de lucru de patru zile în cel mai mare test de acest tip făcut vreodată.

Astfel, angajații din mai multe domenii și instituții, printre care Societatea Regală de Biologie, o firmă de echipamente medicale din Manchester și un magazin de tip fish and chips din Norfolk, vor lua parte la experiment, care va începe în luna iunie și va lua sfârșit în decembrie, transmite Guardian.

Demersul este coordonat de academicieni de la universitățile Oxford și Cambridge în Marea Britanie și Boston College în Statele Unite ale Americii.

Acesta nu este primul de experiment de acest tip, dar este cel mai mare. Astfel, precedentul test care a fost făcut în capitala Islandei pentru a studia oportunitatea săptămânii de lucru de 4 zile, a cuprins numai 2500 de angajați.

Alte companii care au testat reducerea săptămânii de lucru la 4 zile și care nu fac parte din acest experiment au fost Unilever, Panasonic și banca londoneză Atom.

"Este vorba despre a face mai mult pentru a fi un angajator bun și inovator, care să atragă și să păstreze totodată echipa noastră actuală", a declarat Mark Downs, director executiv al Societății Regale de Biologie din Marea Britanie.

Sursa foto: Shutterstock / Steve Heap

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri