Consiliul tehnico-economic al ministerului transporturilor si infrastructurii a avizat documentatia pentru planul urbanistic zonal al magistralei 5 de metrou (drumul taberei - pantelimon), sectiunea eroilor - piata iancului, necesara in procesul de extindere a acesteia, ca o continuare a primei sectiuni deblocata si finalizata in 2020.

”Suntem în etapa de realizare a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, pe care vrem să le finalizăm anul acesta, iar în primele luni ale anului viitor vrem să înceapă licitația, la finalizarea căreia se va intra direct în faza de execuție, fiind prima documentație tehnica “la cheie" realizată pentru construcția unei magistrale de metrou. Urmează ca Primăria Capitalei să aprobe rapid acest PUZ, pentru a se putea finaliza documentatia tehnica”, a declarat Irinel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Traseul viitoarei linii de metrou va urmări, în principal, trama stradală existentă: Piața Operei - Bd. Mihail Kogălniceanu - Bd. Regina Elisabeta - Piața Universității - Bd. Carol I - Piața C.A. Rosetti - Bd. Pache Protopopescu - Piața Iancului - Șoseaua Iancului.

Metrou Eroilor – Piața Iancului, în detaliu:

  • Pornește de la Piața Operei pe Bd. Mihail Kogălniceanu unde, la intersecția cu str. Vasile Pârvan, este prevăzută 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟭 - 𝗙𝗮𝗰𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗗𝗿𝗲𝗽𝘁 (stație de corespondență cu M4)
  • Continuă pe Bd. M. Kogălniceanu și Bd. Regina Elisabeta, unde, la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu, este prevăzută 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟮 – 𝗖𝗶𝘀𝗺𝗶𝗴𝗶𝘂.
  • Continuă pe Bd. Regina Elisabeta unde, la intersecția cu Bd. Nicolae Bălcescu, este prevăzută 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟯 - 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 (stație de corespondență cu M2).
  • Continuă pe Bd. Carol I unde, la intersecția cu str. Calea Moșilor, este prevăzută 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟰 - 𝗖𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗠𝗼𝘀𝗶𝗹𝗼𝗿 (stație dr corespondență cu M7).
  • Continuă pe Bd. Pache Protopopescu unde, la intersecția cu str. Popa Nan, este prevăzută 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟱 – 𝗧𝗿𝗮𝗶𝗮𝗻.
  • Finalul traseului va fi pe șoseaua Iancului, unde la intersecția cu șoseaua Mihai Bravu, este prevăzută 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗻𝗿. 𝟲 - 𝗣𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗜𝗮𝗻𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 (stație de corespondență cu M1) .

Această secțiune a Magistralei 5, cuprinsă între Eroilor și Piața Iancului, are o lungime de 5,2 km și un număr de 6 stații subterane de metrou și interstațiile aferente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri