Valul de căldură se va intensifica în Capitală, în următoarele trei zile, iar maximele termice vor ajunge şi la 39 de grade, potrivit prognozei speciale emisă duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 20 august, ora 10:00 - 22 august, ora 9:00

Conform meteorologilor, disconfortul termic va deveni accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi, conform Agerpres.ro.

Va fi caniculă, cu maxime termice de 37 - 38 de grade, iar luni, 21 august, se vor înregistra 39 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18 - 22 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în timpul dimineţilor şi nopţilor, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru Capitală şi şapte judeţe din sudul şi sud-estul ţării, ce va intra în vigoare luni, şi un Cod galben de căldură în toată ţara duminică şi luni.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista duminică şi luni, iar în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar minimele între 17 şi 24 de grade.

Luni, 21 august, în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti valul de căldură şi canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38 - 39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

"Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a ţării, pe tot parcursul săptămânii viitoare", avertizează ANM.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri