Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, ce vor cuprinde, treptat, până duminică, trei sferturi din ţară, scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 noiembrie, ora 20:00 - 18 noiembrie, ora 8:00, va fi în vigoare un Cod galben vânt, ninsori şi viscol în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Astfel, în acest perimetre va ninge local însemnat cantitativ (15 - 20 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vântul va atinge viteze de peste 60 - 70 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută.

În judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55 - 60 km/h. Vor fi ninsori şi în restul zonei montane, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă (18 noiembrie) în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.

De asemenea, un al doilea Cod galben de vreme rea va fi valabil în intervalul 18 noiembrie, ora 8:00 - 19 noiembrie, ora 10:00, în jumătatea estică a teritoriului şi la munte, unde vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local de 25 - 35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea şi în Muntenia vor fi ploi şi trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul şi sud-estul teritoriului cu viteze de 55 - 65 km/h. În Subcarpaţii Moldovei şi de Curbură, precum şi la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 60 - 80 km/h. Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul ţării şi la munte.

Conform prognozei de specialitate, în perioada 18 noiembrie, ora 14:00 - 19 noiembrie, ora 10:00, va intra în vigoare un prim Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă sub 50 de metri, local în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. În intervalul menţionat, local, vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 80 - 110 km/h.

Al doilea Cod portocaliu, de data aceasta de intensificări ale vântului, va fi valabil din 18 noiembrie, ora 18:00 până pe 19 noiembrie, ora 10:00 în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea şi bazinul vestic al Mării Negre. Astfel, în aceste zone vântul va sufla cu rafale în general de 85 - 90 km/h, iar în Dobrogea de peste 100 km/h.

Va ninge în București în acest weekend

Vremea se răceşte considerabil în Bucureşti, în acest weekend, perioadă în care se vor semnala, trecător, şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, conform prognozei publicată, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 17 noiembrie, ora 20:00 - 18 noiembrie, ora 8:00, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 6 - 7 grade.

Totodată, de sâmbătă dimineaţa până duminică, la ora 10:00, va ploua (cantităţi de apă de 15 - 20 l/mp), iar în a doua parte a nopţii, trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales seara şi noaptea, cu rafale de 50 - 55 km/h.

Temperatura maximă în Capitală va fi mai coborâtă decât în ziua anterioară şi se va situa în jurul valorii de 9 grade, în timp ce minima va ajunge la cel mult 3 grade.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri