Climatologul italian Filippo Giorgi, laureat al premiului Nobel, a declarat pentru agenţia de presă ANSA că, deşi 2023 a fost declarat recent cel mai călduros an din istoria înregistrărilor, 2024 ar putea doborî acest record.

"2023 a fost cel mai călduros an din toate timpurile, aşa cum am prezis în martie 2023; 2024 ar putea depăşi acest record, devenind cel mai cald an din toate timpurile, sau al doilea cel mai cald", a declarat Filippo Giorgi, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2007, împreună cu alţi membri ai Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) aflat sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Giorgi a declarat că, în opinia sa, este "nerealistă" limitarea încălzirii globale în limita pragului de 1,5 grade Celsius peste valorile din perioada preindustrială, aşa cum prevede Acordul de la Paris, afirmând că acest prag ar trebui redus. "Schimbările climatice implică apă, pierderea biodiversităţii, implică probleme în agricultură, în zonele de coastă, nu ştiu dacă suntem pregătiţi, chiar şi cultural, să le facem faţă. Este nevoie de puţin pentru a declanşa o criză economică", a adăugat climatologul citat de ANSA.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri