UPDATE 13:44 -Trei oameni au fost răniți în orașul Ismail de la Dunăre. Totodată, mai multe utilaje din port, drumuri, camioane și mașini au fost avariate de explozii, potrivit Digi24.

Ministerul Apărării Naţionale a informat, sâmbătă dimineaţă, că aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost ridicate în jurul orei 1,15 pentru a executa misiuni de cercetare a spaţiului aerian naţional, în contextul în care forţele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail şi Reni, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România.

"MApN a monitorizat situaţia în zona de frontieră şi a activat procedurile de Poliţie Aeriană, notificând la ora 00:26 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la zonele din judeţul Tulcea care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii şi ulterior, la ora 00,48, pentru judeţul Galaţi. IGSU a emis mesaje RO-ALERT pentru aceste două judeţe, iar starea de pre-alertă aeriană a încetat în jurul orei 2:50. Aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost ridicate în jurul orei 1:15 pentru a executa misiuni de cercetare a spaţiului aerian naţional pe timpul acestei situaţii", au spus reprezentanții MApN, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, ulterior, la ora 5,30, ca urmare a reluării atacurilor în zona portului ucrainean Reni, a fost transmisă către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă o nouă notificare pentru judeţul Galaţi, fiind transmis un mesaj RO-ALERT.

"Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost pregătite pentru executarea unei misiuni de poliţie aeriană, însă evoluţia situaţiei aeriene nu a necesitat, în acest caz, decolarea lor. Starea de pre-alertă aeriană pentru judeţul Galaţi a încetat la ora 6,20. Deşi în niciunul dintre cele două valuri de atac asupra porturilor ucrainene sistemul de supraveghere radar al Armatei României nu a indicat pătrunderi neautorizate în spaţiul aerian naţional şi nu au fost raportate, prin mijloacele de supraveghere şi observare, posibile căderi accidentale de resturi de drone folosite în aceste atacuri pe teritoriul naţional, începând cu ora 8,00, echipe ale MApN execută verificări suplimentare în teren, în zona Ceatalchioi, judeţul Tulcea", a anunţat Ministerul Apărării.

În context, MApN condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. "Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Forţele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spaţiului aerian şi de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situaţia generată de aceste atacuri", subliniază Ministerul Apărării.

Sursa foto: mapn

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri