Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

UPDATE: Iranul neagă că a fost atacat cu rachete. A doborât mai multe drone

Iranul a negat vineri că s-ar fi produs un atac cu rachete împotriva ţării şi a dat asigurări că apărarea antiaeriană a doborât mai multe drone, pe fondul tensiunilor legate de posibile represalii ale Israelului asupra Iranului, după atacul de sâmbăta trecută a Republicii Islamice asupra statului israelian, transmite EFE.

"Până acum nu există informaţii cu privire la vreun impact sau explozie la scară mare provocată de vreo ameninţare aeriană", a transmis agenţia de stat IRNA. Nu a avut loc un atac extins, a adăugat IRNA.

Potrivit agenţiei Tasnim, apărarea antiaeriană a fost activată ca urmare a observării mai multor mici obiecte zburătoare. Presa de stat iraniană a relatat că mai multe mici obiecte zburătoare au fost doborâte deasupra provinciei iraniene Isfahan, scrie dpa.

Televiziunea de stat iraniană a difuzat o informaţie similară şi a prezentat imagini de aparentă normalitate în oraşul Isfahan, unde cu câteva ore înainte s-au auzit "explozii puternice".

Niciun atac străin asupra oraşelor iraniene, inclusiv asupra oraşului Isfahan, nu a avut loc, a declarat vineri "o sursă informată" postului iranian Press TV, în contextul în care sistemele de apărare antiaeriană au fost activate pentru a intercepta presupune drone în zorii zilei de vineri, informează Reuters.

"Nu există relatări despre un atac cu rachete deocamdată", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Spaţiale Iraniene, Hossein Dalirian, pe contul său de socializare X. Sursa a indicat că apărarea antiaeriană a ţării a doborât "trei microdrone".

Agenţia Spaţială Iraniană a negat, de asemenea, un atac cu rachete, dezminţind informaţii provenite din Statele Unite conform cărora Israelul a lansat proiectile împotriva teritoriului iranian. Mai mult decât atât, presa americană, citând un responsabil american, a relatat vineri dimineaţă că Washingtonul a fost prevenit cu privire la un atac israelian asupra Iranului, dar că nu a aprobat operaţiunea şi nici nu a jucat vreun rol în executarea ei.

Știre inițială:

Această informaţie vine în timp ce Iranul a raportat "explozii puternice" în provincia Isfahan (centru) şi după ce Israelul şi-a anunţat intenţia de a răspunde raidurilor iraniene asupra teritoriului său în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică. Isfahan este cunoscut pentru faptul că găzduiește situri nucleare și o bază aeriană militară.

Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineaţa "explozii puternice" în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele.

Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că "nu au fost atacuri cu rachete până în prezent".

Agenţia oficială Irna a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineaţa, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

Zborurile comerciale au fost suspendate către şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit agenţiei Mehr, care citează autorităţile aeroportuare.

Sursa foto: KrispelSlavin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri