Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, în urma întrevederii avute cu omologul său israelian Beniamin Netanyahu, că Israelul are tot dreptul să se apere și să răspundă la agresiunea îndreptată către Israel de către Hamas. De asemenea, Ciolacu a mulțumit părții israeliene pentru implicarea sa în evacuarea a peste 2.000 de cetățeni români din Israel, punctând nevoia de a se intensifica eforturile pentru scoaterea celor ce vor să plece din Gaza.

Premierul Marcel CIolacu efectuează o vizită în Israel și s-a întâlnit cu omologul său Beniamin Netanyahu. În programul zilei sunt incluse și întâlniri cu reprezentanţii comunităţii româneşti din această ţară afectaţi de deteriorarea situaţiei de securitate din zonă, anunţă Executivul. Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul României va avea şi o întrevedere cu Menachem Hacohen - Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997 - 2011.

Ciolacu a caracterizat Hamas ca fiind o organizație teroristă care-și ține populația civilă ostatică pentru a-și atinge obiectivele sale extremiste. „Parlamentul României a fost primul [din interiorul Europei care] a adoptat o declarație în suportul Israelului, alături de comunitatea internațională. România solicită eliberarea tuturor ostaticilor și persoanelor răpite și abținerea de la orice agresiune în special asupra țintelor civile. israelul are dreptul să se apere în fața acestor agresiuni”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza. Sunt sigur că toată comunitatea internațională se va implica pentru a ajuta civilii să fie evacuați. Vreau să mulțumesc pentru implicarea autorităților israeliene pentru repatrierea în siguranță a 2.200 de cetățeni români”, a adăugat Ciolacu. „Reiterez necesitatea și urgența unei păci durabile în Orientul Mijlociu și îmi doresc un efort comun pentru evacuarea românilor din Fâșia Gaza. Sperăm că astfel de momente să nu se mai întâmple”, a punctat premierul.

Ca răspuns, Netanyahu a reiterat că pacea pe termen lung în zona Orientului Mijlociu nu se poate înfăptui decât după dispariția Hamas. „Nu putem face pace cu Daesh (ISIS/ISIL), nu putem face cu Al Qaeda sau cu naziștii”, a spus Netanyahu care a punctat că partea israeliană „vom face eforturile pentru a evacua oamenii români din Gaza pe cât posibil”. În prezent, 240 de români se află la granița Fâșiei Gaza și își doresc să părăsească zona. În total, în Fâșia Gaza s-ar afla circa 350 de români, conform datelor strânse de statul român.

Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri