Armata israeliană a anunţat joi seară că a încercuit oraşul Gaza, la o săptămână de la începerea operaţiunii sale terestre în Fâşia Gaza contra mişcării islamiste palestiniene Hamas, transmite Agerpres care citează AFP.

„Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene), Daniel Hagari.

El a precizat că 332 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict cu militanţii Hamas.

De asemenea, reprezentantul IDF a menţionat că soldaţii israelieni au ''eliminat'' joi peste 130 de terorişti.

În timpul operaţiunii terestre din Fâşia Gaza, forţele israeliene au distrus infrastructuri ale Hamas şi o cantitate mare de arme. Aviaţia israeliană a sprijinit ofensiva şi a atacat mai multe centre de comandă şi control ale mişcării islamiste palestiniene. În zone civile a fost ţintită ''infrastructura teroristă'', a adăugat armata israeliană.

Anterior, aceasta anunţase că de la începerea războiului contra Hamas a atacat peste 12.000 de ţinte din Fâşia Gaza.

Intrat joi în a 27-a zi, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea civili.

Conform autorităţilor israeliene, 242 de persoane au fost răpite de Hamas şi duse în Fâşia Gaza. Până în prezent au fost eliberate patru femei dintre aceşti ostatici.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat joi că 9.061 de persoane au decedat în Fâşia Gaza în timpul contraofensivei lansate de Israel după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

În Cisiordania, aproape 130 de palestinieni au fost ucişi de soldaţi sau colonişti israelieni începând din 7 octombrie, conform Autorităţii Palestiniene.

Liderii SUA vor cere Israelului măsuri concrete pentru cruţarea civililor palestinieni

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că îi va cere Israelului să adopte ''măsuri concrete'' pentru a reduce pericolul pentru civilii din Fâşia Gaza.

Blinken revine în Orientul Mijlociu pentru a doua oară în ultimele trei săptămâni pentru a exprima sprijinul continuu al SUA pentru Israel, dar şi pentru a face presiuni astfel încât evacuarea civililor din Gaza să continue.

''Vom discuta despre măsuri concrete care pot şi trebuie să fie luate pentru a minimiza pagubele cauzate bărbaţilor, femeilor şi copiilor din Gaza'', a spus demnitarul american adresându-se jurnaliştilor înainte de a pleca spre Israel.

De asemenea, Antony Blinken a dat asigurări că SUA vor face totul pentru a împiedica o escaladare a conflictului dintre Israel şi mişcarea teroristă palestiniană Hamas, în contextul în care rebelii houthi din Yemen şi organizaţia libaneză şiită Hezbollah, ambii susţinuţi de Iran, au lansat atacuri contra Israelului.

Războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas dinspre Fâşia Gaza asupra sudului Israelului.

Drept represalii, armata israeliană efectuează o contraofensivă aeriană şi terestră contra poziţiilor Hamas din enclava palestiniană.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri