Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

"Forţele de apărare israeliene declară starea de pregătire pentru război", a precizat armata (Israel Defense Forces, IDF) într-un comunicat citat de agenţia israeliană de presă TPS.

"Au avut loc tiruri de rachete pe scară largă spre teritoriul israelian din Gaza, iar teroriştii s-au infiltrat pe teritoriul israelian prin diverse puncte de intrare. Locuitorii din sudul şi centrul ţării trebuie să se afle în imediata apropiere a zonelor protejate, iar cei de la periferia Gaza trebuie să rămână într-un spaţiu securizat", recomandă ministerul.

Cabinetul de securitate se va reuni la ora 13.00, după ce sâmbătă dimineaţă, la ora 9.30, a avut loc o evaluare a situaţiei.

"Hamas este entitatea conducătoare în Fâşia Gaza, responsabilă pentru acest atac şi va suporta consecinţele şi responsabilitatea pentru aceste evenimente", a comunicat IDF.

Rafalele de rachete au lovit sudul şi centrul Israelului, ucigând un locuitor, în timp ce cel puţin alţi 16 au primit îngrijiri medicale. Conform relatărilor iniţiale, rachetele arabe au lovit oraşe şi comunităţi, inclusiv Tel Aviv, provocând şi pagube materiale.

Sirenele de raid aerian au fost activate în Ierusalim la ora 8:15 şi din nou la ora 8:55, în timp ce rezidenţii căutau adăpost împotriva rachetelor care se apropiau.

Explozii ale sistemului israelian de apărare antirachetă Iron Dome au fost auzite în zona Ierusalimului, în timp ce rachetele Hamas erau interceptate.

Sursa foto: zef art / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri