Încetarea focului în Fâşia Gaza va începe, se pare, joi, la ora locală 10:00 (08:00 GMT), după cum a anunţat un lider al grupării islamiste palestiniene Hamas, Mousa Abu Marzouk, într-un interviu acordat miercuri canalului qatarez Al-Jazeera, potrivit dpa.

Postul de televiziune egiptean de stat al-Qahera News a informat de asemenea că pauza în lupte va începe în momentul respectiv, cu referire la informaţii care, la rândul lor, îl citează pe Abu Marzouk. Deocamdată nu există nicio confirmare din partea Israelului, relatează Agerpres.

Nu este clar pe moment dacă pauza în lupte vizează şi confruntările cu Hezbollah şi combatanţii palestinieni din Liban. Gruparea islamistă palestiniană Hamas şi guvernul israelian au convenit anterior, cu medierea Qatarului, Egiptului şi SUA, asupra unei încetări a focului în Fâşia Gaza de cel puţin patru zile şi un schimb de 50 de ostatici pentru 300 de prizonieri palestinieni.

Oprirea ostilităţilor ar putea dura "ceva timp" pentru a fi pusă în aplicare pe teren, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, citat de AFP.

Un înalt oficial Hamas a declarat pentru agenţia franceză de presă că se aşteaptă ca "un prim schimb de 10 ostatici pentru 30 de prizonieri să aibă loc încă joi".

Aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice în timpul atacului sângeros şi fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas în comunităţile din sudul Israelului, atac care a dus la declanşarea actualului război. Ostaticii sunt deţinuţi în Fâşia Gaza, controlată de Hamas, unde armata israeliană desfăşoară în prezent o amplă ofensivă pentru "anihilarea" grupării islamiste. Potrivit Clubului prizonierilor palestinieni, aproximativ 7.000 de palestinieni sunt deţinuţi în Israel, conform AFP.

Sursa foto: Shutterstock / Anas-Mohammed

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri