Armata israeliană a anunţat că a bombardat enclava palestiniană Gaza, controlată de mişcarea islamistă Hamas, cu 4.000 tone de explozivi începând de sâmbătă, transmite AFP, citată de Agerpres.

'În jur de 6.000 de bombe au fost lansate asupra Fâşiei Gaza, cu o greutate totală de 4.000 tone de explozivi', de la începutul ripostei israeliene la atacul declanşat sâmbătă de Hamas, afirmă un comunicat al armatei, adăugând că au fost ucişi 'sute de terorişti'.

Joi după-amiază, Ministerul Sănătăţii din Gaza, citat de dpa, a anunţat că numărul palestinienilor ucişi în bombardamentele israeliene a ajuns la cel puţin 1.417, dintre care 447 de minori. Cel puţin 6.268 de persoane au fost rănite, conform aceleiaşi surse.

Abbas cere încetarea imediată a agresiunii asupra poporului palestinian

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut "încetarea imediată a agresiunii" împotriva poporului palestinian, într-o primă declaraţie publică de la atacul lansat în urmă cu cinci zile de Hamas împotriva Israelului, care a ripostat cu bombardamente masive asupra Fâşiei Gaza, relatează AFP.

În timpul unei întrevederi la Amman cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, "preşedintele Abbas a cerut încetarea imediată a agresiunii împotriva poporului palestinian" şi a respins "practicile care implică uciderea civililor sau maltratarea acestora în cele două tabere", potrivit unui comunicat publicat de preşedinţia palestiniană.

Regele Abdullah şi preşedintele Abbas au cerut, de asemenea, măsuri pentru a preveni o deteriorare a crizei în Fâşia Gaza şi au condamnat ceea ce ei au numit "pedepsirea colectivă" a palestinienilor de către Israel, relatează Reuters.

Într-o declaraţie comună, cei doi lideri au avertizat împotriva "creşterii violenţei şi a răspândirii acesteia", pe măsură ce criza umanitară se agravează pe fondul campaniei intense de bombardamente asupra Fâşiei Gaza, ca replică la atacul devastator al Hamas în Israel.

Sursa foto: Shutterstock / Anas-Mohammed

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri