Autorităţile israeliene au anunțat decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, conform Ministerului Afacerilor Externe.

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, a transmis MAE

În prezent, trei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene.

Armata israeliană a confirmat vineri seară moartea a cinci ostatici captivi în Fâşia Gaza. Un comitet de experţi de la Ministerul Sănătăţii, Institutul de Medicină Legală, Rabinatul şef şi Ministerul Cultelor a stabilit decesul lor pe baza concluziilor unei anchete şi a datelor prezentate de serviciile de informaţii, scrie Agerpres.

136 de ostatici sunt încă în mâinile Hamas

Din cele aproximativ 240 de persoane răpite pe 7 octombrie în timpul atacului Hamas în sudul Israelului, apoi duse în Fâşia Gaza, 136 de ostatici, printre care 17 femei şi copii sunt încă în captivitate, afirmă autoritățile israeliene.

Luptele şi bombardamentele israeliene au început din nou vineri dimineață în Fâşia Gaza, la scurt timp după ce armistiţiul a expirat.

Drept represalii la atacul din 7 octombrie, care a făcut 1.200 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene, Israelul a lansat o campanie de bombardamente masive asupra Fâşiei Gaza, urmate de o operaţiune la sol.

Operaţiunile israeliene au făcut peste 15.000 de morţi, majoritatea civili, potrivit Hamas, care a preluat puterea în Fâşia Gaza în 2007.

Sursa foto: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri