Armata israeliană a anunţat că locuitorii părţii de nord din Fâşia Gaza pot pleca către sudul acesteia în intervalul orar 10:00-13:00 (07:00-10:00 GMT) folosind o rută desemnată special.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliană) au precizat că în intervalul menţionat nu vor ataca ruta respectivă, notează Agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a difuzat în această privinţă un anunţ în limba arabă pe platforma X (fosta Twitter).

Oamenii cărora le pasă de siguranţa familiilor lor ar trebui să se îndrepte spre sud, arată declaraţia IDF, potrivit căreia membrilor mişcării Hamas, care administrează Fâşia Gaza, le pasă doar de ei şi de familiile lor.

Armata israeliană a afirmat că sute de mii de palestinieni s-au mutat deja către sudul Fâşiei Gaza.

Pe de altă parte, au existat informaţii potrivit cărora Hamas îi împiedică pe civilii palestinieni să plece din oraşul Gaza către sud. Israelul acuză mişcarea teroristă palestiniană că foloseşte populaţia civilă drept scuturi umane.

Operaţiunea militară israeliană de amploare contra nordului Fâşiei Gaza este iminentă. Publicaţia americană The New York Times a relatat sâmbătă seară că ofensiva terestră israeliană a trebuit să fie amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Cerul înnorat a făcut dificilă decolarea avioanelor militare şi lansarea dronelor israeliene care ar urma să asigure susţinerea aeriană pentru forţele terestre israeliene ce vor intra în Gaza.

Mişcarea palestiniană Hamas a lansat în 7 octombrie un atac terorist brutal şi de amploare împotriva localităţilor din sudul Israelului, ceea ce a declanşat o ripostă dură din partea armatei israeliene. Violenţele s-au soldat până acum cu moartea a peste 1.300 de israelieni, majoritatea civili, şi a aproximativ 2.300 de palestinieni.

Sursa foto: Israeli Defense Force

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri