Dubaiul este gata să adauge o altă figură falnică în orizontul său. Turnul Aeternitas, dezvăluit oficial la un eveniment de lansare săptămâna trecută, va fi cel mai înalt turn cu ceas rezidențial din lume, cu o înălțime de 450 de metri, de peste patru ori înălțimea Big Ben-ului din Londra.

Pregătit să devină al doilea cel mai înalt turn cu ceas din lume (după Turnul Regal al Ceasului Makkah din Mecca, Arabia Saudită), Aeternitas Tower este rezultatul unui parteneriat dintre dezvoltatorul imobiliar din Dubai London Gate și producătorul elvețian de ceasuri de lux Franck Muller, scrie CNN.

London Gate a achiziționat terenul din Dubai Marina, care avea deja începuturile unei structuri neterminate de 106 etaje.

„Credem că ceasul va fi văzut de la șase kilometri distanță datorită înălțimii totale a clădirii”, a spus Tom Hill, coordonator de relații cu media pentru dezvoltator, cadranul ceasului urmând să aibă o înălțime de 40 de metri și 30 de metri lățime.

Turnul rezidențial cuprinde 649 de unități, cu o combinație de apartamente cu unul până la trei dormitoare, pe lângă vile și un conac duplex.

Cu servicii de menaj, un serviciu de concierge, cu valet și portar nonstop, rezidenții vor avea acces la servicii și facilități asemănătoare unui hotel, dar cu intimitatea și confortul de acasă.

Facilitățile sale comune includ servicii de sănătate, inclusiv o sală de sport, teren de padel, spa, studio de yoga și piscină, până la spații de artă și cultură, cum ar fi un cinema, sală de muzică și bibliotecă.

Proiectul va fi predat rezidenților în 2027, potrivit London Gate.

Numele turnului înseamnă „eternitate” în latină și este inspirat de colecția de ceasuri Franck Muller Aeternitas, unul dintre cele mai complexe modele ale mărcii, care prezintă un „calendar etern”, a declarat Erol Baliyan, director general al Franck Muller în Orientul Mijlociu și Africa.

Turnul Aeternitas face parte dintr-un trend în creștere în Dubai. Proprietățile de lux sunt în plină expansiune în Emirat, iar reședințe de marcă - colaborări între mărci de designer și dezvoltatori imobiliari - sunt în creștere.

În octombrie 2023, în oraș erau 51 de proiecte finalizate, o cifră care se așteaptă să se dubleze până în 2030, potrivit Savills Research, cu mărci precum casa de modă Karl Lagerfeld, producătorul de mașini Mercedes-Benz și hotelierii de la 25Hours, toți anunțând proiecte rezidențiale în ultimul an.

London Gate a început prima etapă a vânzărilor săptămâna trecută, cu apartamente cu un dormitor începând de la 1,6 milioane AED (435.600 USD).

Sursa foto: londongateproperties.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri