Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că vor fi date în folosinţă mai multe tronsoane de autostrăzi şi drum expres până la finalul acestui an şi, de asemenea, se lucrează în ritm alert la aeroporturi, fiind făcute plăţile pentru lucările efectuate la aeroporturile din Timişoara, Oradea, Baia Mare şi Iaşi, transmite Agerpres.

"Ieri vorbeam cu domnul ministru al Transporturilor şi cu ministrul Câciu de la Fondurile Europene, s-au făcut toate plăţile pentru lucrările la aeroporturi, şi la Timişoara, adevărat, la Târgu Mureş mai puţin, şi la Oradea, şi la Iaşi, Baia Mare, deci este un ritm alert. E un ritm alert pe tot ce înseamnă infrastructură mare, aeroporturi. Ne pregătim cât mai bine odată cu sărbătorile să dăm veşti bune şi românilor", a spus premierul.

Marcel Ciolacu a punctat că săptămâna viitoare se vor finaliza, în afara tronsonului Cheţani - Câmpnia Turzii de pe Autostrada Transilvaniei, un nou tronson al Drumului Expres Craiova - Piteşti, precum şi un tronson din A0.

"Considerăm că trebuie să venim cu cât mai multe veşti bune, cel puţin în infrastructura mare pentru români şi cred că săptămâna viitoare vor fi mai multe evenimente, în afară de această legătură de fapt între Târgu Mureş şi Cluj, în sfârşit, acest tronson din Autostrada Transilvaniei. Săptămâna viitoare avem şi Drumul Expres Craiova-Piteşti, cred că se finalizează şi un tronson de aproape 16,2 kilometri din A0, din Centura Bucureştiului", a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, în contextul menţionării unor obiective privind infrastructura mare pentru anul viitor, că bugetul CNAIR s-a dublat, iar bugetul Ministerului Transporturilor este unul record, aproape de două ori mai mare faţă de cel din anul 2021.

"Eu spun că lucrurile sunt, aşa cum spunea şi domnul prim-ministru, pe drumul corect, mi-am asumat eu şi cu echipa cu de la CNAIR, cu domnul Pistol, ca până la sfârşitul anului viitor să dăm drumul la cel puţin 250 de kilometri de de autostradă şi drum expres, un lucru absolut realizabil. Dar acest lucru nu se poate face doar de noi, mai lipsesc sau ar trebui să fie încă două componente pe de o parte, de la Guvern să avem finanţare, şi am avut, şi avem şi noul buget. E record bugetul la Transporturi pentru anul 2024. Asta nu înseamnă că e destul, că de fiecare dată noi cerem tot mai mult, s-a dublat la CNAIR, s-a dublat şi la Transporturi faţă de 2021, când s-a preluat acest minister de către noi, e un buget aproape de două ori mai mare şi, în al doilea rând, trebuie să avem companii serioase (...) ca să se înscrie în termenele asumate prin contract", a declarat ministrul Transporturilor.

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat, vineri, o vizită pe şantierul lotului Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri