Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România nu va intra în incapacitate de plată anul viitor și la numit pe fost prim-ministru Cîțu „inconștient” pentru că a adus țara la un asemenea nivel de îndatorare, relatează Agerpres.

El a răspuns astfel întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul CJ Buzău, despre faptul că, potrivit estimărilor, România va avea de plată anul viitor 45 de miliarde de lei dobânzi la împrumuturi.

"De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu, de ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2 % din PIB? Cumva consideraţi că acele datorii nu le plăteşte? Va veni vreun prim-ministru sau vreun preşedinte al României care să spună: Dom'ne, nu vă supăraţi, eu nu am nicio treabă cu ce au făcut ei. De ce nu a văzut România când un inconştient a dus ţara în această zonă?”, a punctat premierul.

Potrivit lui, datoriilor vor fi achitate, iar România nu riscă să aibă probleme în a-și plăti datoriile în 2024.

„Da, acele datorii trebuiesc plătite şi ne-am pregătit şi vom bugeta ca să nu intrăm în incapacitate de plată. La buffer-ul care este acum şi la Banca Naţională şi la Ministerul de Finanţe, fiindcă avem cel mai mare buffer, nu este o problemă să avem incapacitate de plată anul viitor", a mai spus Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat, la sediul Consiliului Judeţean Buzău, la semnarea ultimului contract de lucrări pentru Lotul 3 din tronsonul Ploieşti - Buzău al Autostrăzii A7 (Autostrada Moldovei).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri