Un incendiu a izbucnit la motorul unui tren de călători staţionat în halta Huedin, iar 100 de călători s-u autoevacuat, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, citat de Agerpres.

Potrivit anunțului ISU Cluj, pompierii din cadrul Detaşamentului Huedin au intervenit la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staţionat în Halta din Macău.

„Apelul de urgenţă a venit în jurul orei 06:16, iar la faţa locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenţie Aghireşu. Până la sosirea forţelor noastre, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat. În plus, niciunul dintre aceştia nu a solicitat îngrijiri medicale. De asemenea, angajaţii CFR au reacţionat prompt cu mijloace de primă intervenţie, iar pompierii au lichidat ulterior flăcările", se arată într-o informare a ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecţiune la compartimentul motorului.

CFR Călători a confirmat incidentul, anunțând că pasagerii trenului Regio 3072 Oradea - Cluj au fost preluaţi în această dimineaţa de alte trenuri aflate în circulaţie, după ce în halta Macău, la automotorul din compunerea trenului s-a produs o degajare de fum.

Potrivit sursei citate, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol.

"În această dimineaţă, în jurul orei 6:00, în halta Macău, la automotorul din compunerea trenului Regio 3072 Oradea - Cluj s-a produs o degajare de fum. Mecanicul trenului a aplicat procedurile în vigoare în astfel de situaţii, a avizat imediat serviciul 112, după care acţionat cu extinctoarele din dotare eliminând cu mijloacele proprii efectele degajării de fum.Călătorii au fost coborâţi din tren asistaţi de personalul CFR Călători şi au fost preluaţi de trenurile în circulaţie", se arată în comunicat.

Ulterior, trenul a plecat cu o locomotivă de ajutor.

"Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare", precizează compania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri