Povestea de business a Rucsandrei Hurezeanu

A ales meseria tatalui, ca mai apoi sa renunte la halatul de medic pentru o pasiune nascuta in farmacia mamei. Dupa sase ani petrecuti intr-o companie de medicamente, Rucsandra Hurezeanu a decis in 2005 sa porneasca pe cont propriu. Acum, antreprenoarea este pregatita sa duca peste hotare brandul de dermatocosmetice Ivatherm.

„Mama avea o fabrica de medicamente (Pharmatech, Targu Mures – n.r.) si eu, terminand facultatea, mi-am dorit sa lucrez cu ea. M-am dus si i-am zis ca vreau sa fiu directoare in fabrica, dar mama mi-a raspuns ca tot ce-mi poate oferi este un job de vanzator, de reprezentant medical”, a povestit Rucsandra Hurezeanu, invitata saptamana aceasta la emisiunea Start-Up Wall-Street, difuzata pe wall-street.ro si la Radio Lynx.

Raluca Milin: De la multinationala, la propriile proiecte

Atunci cand pleci dintr-o multinationala pentru a-ti lansa propriul business, cel mai important lucru la care renunti este ego-ul, a afirmat Raluca Milin, fondatoarea Sensio, o companie de mobilier pentru hoteluri, restaurante si cafenele, in emisiunea Start-Up Wall-Street.

Antreprenoarea in varsta de aproape 39 de ani a lucrat din al doilea an de facultate, la inceput angajandu-se ca traducator. In 1996 a fost al doilea angajat in Connex, o companie pe care o descrie ca fiind foarte antreprenoriala, si in care s-a ocupat de marketing, PR, evenimente, publicitate, corporate affaires. In 2001 a plecat la UPC unde a stat pana in 2009, cand a inceput sa dezvolte Sensio, propria afacere de mobilier pentru HoReCa (hoteluri, restaurante si cafenele). Ultima pozitie detinuta in UPC a fost cea de director de marketing si vanzari.

Claudia Suhov: Povestea unei tinere antreprenoare

La 19 ani cand a venit la Bucuresti din orasul natal, Tulcea, nu cunoastea pe nimeni in Capitala si i se parea ca aceasta este un fel de New York. Ca sa iasa in evidenta s-a implicat in organizatia studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), iar cu aceasta ocazie si-a dat seama ca vrea sa aiba propriul business.

Citeste si:

Ea a inceput afacerea Boko, un business de evenimente pentru copii, in august anul trecut, dar primele proiecte au aparut abia din octombrie. Suma investita a fost deja recuperata, Boko avand o cifra de afaceri de circa 3.000 de euro anul trecut.


Antreprenoriat feminin la 23 de ani

Cand te lansezi in antreprenoriat trebuie sa fii pregatit sa faci orice in cadrul firmei, spune Alice Botnarenco, proprietara Kapitolium Rent a Car si fondatoarea asociatiei Femei in Afaceri, si care considera ca sfaturile trebuie cautate mai ales in cadrul familiei.

Alice Botnarenco si-a inceput cariera in afaceri la 23 de ani, cand a pus bazele unui companii de inchiriat masini (rent-a-car) in Ploiesti. Aceasta a pornit la drum cu un capital initial de 10.000-15.000 euro cu care a achizitionat trei autoturisme, iar ideea i-a venit dupa ce nu a avut succes in a-si deschide o spalatorie auto.