Isabelle Pleska, managerul care a condus in ultimul an operatiunile Praktiker din Romania, a parasit retailerul de bricolaj la finalul saptamanii trecute, iar compania condusa de catre omul de afaceri Omer Susli se afla in plin proces de numire a unui nou executiv care sa readuca lantul de 27 de magazine pe profitul mult ravnit.

Contactati de catre wall-street.ro, oficialii Praktiker sustin ca plecarea Isabellei Pleska din fruntea companiei a venit intr-un moment in care fostul manager al companiei a fost nevoita sa se intoarca in Franta, iar acest lucru pe termen nedefinit.

“Isabelle Pleska a parasit echipa Praktiker joi, 24 noiembrie, iar motivele plecarii sunt de natura personala. (…) Am inceput sa cautam un inlocuitor inca din urma cu doua luni de zile. (…) Va fi un manager adus din alta parte, insa tot din zona de bricolaj. (…) Provizoriu, pana la numirea unui nou director general, Danut Bratu, actualul director financiar al companiei, va detine aceasta functie”, a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker Romania, pentru wall-street.ro.

Isabelle Pleska, managerul care a dus retailerul Praktiker in online

Numita oficial la conducerea operatiunilor Praktiker in prima parte a acestui an, Isabelle Pleska a fost managerul care a demarat procesul de modernizare a celor 27 de magazine detinute la nivel local, de inchidere a unor spatii comerciale neperformante, precum si cel mai important pariu al companiei pe piata – intrarea pe segmentul vanzarilor online.

In cursul lunii aprilie 2016, Isabelle Pleska, alaturi de echipa pe care a coordonat-o, au deschis magazinul online Praktiker in versiunea BETA, un pariu ambitios pe o piata aflata la inceput de drum in ceea ce priveste achizitia produselor la distanta.

La inceputul lunii august, Praktiker deschidea versiunea oficiala si finala a magazinului online Praktiker.ro, care lista 20% din totalul produselor comercializate in magazine si in mediul virtual.

Planul Isabellei Pleska era ca pana la finalul acestui an sa listeze circa 20.000 de produse din cele mai importante categorii de produse comercializate de lantul de magazine de bricolaj, iar strategia cu lansarea unui nou canal de vanzare, precum si demararea unui proces investitional ce a presupus modernizarea actualelor spatii comerciale, precum si inchiderea magazinelor neperformante faceau parte din strategie managerului francez de a readuce lantul de bricolaj pe profit in 2016.

Praktiker este unul dintre cele mai active si prezente lanturi de bricolaj din Romania. Compania a fost preluata la inceputul anului 2014 de catre omul de afaceri turc Omer Susli, care inca de la achizitie si-a propus sa readuca brandul in topul preferintelor consumatorilor romani.

Praktiker a incheiat anul fiscal precedent cu un rulaj in crestere sensibila, stabilizandu-se la 137 de milioane de euro si o pierdere de circa 2,4 milioane de euro.

Isabelle Pleska a fost director general timp de peste 10 ani la Bricostore Romania, companie preluata ulterior de Kingfisher. In cursul acestui an, managerul de origine franceza a preluat functia de director general al companiei Praktiker Romania, pozitie ocupata anterior de Michael Krahn.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri