"Lipsa de maturitate este derivata si dintr-un oarecare oportunism al procesului de vanzare, concentrat pe RCA, lucru ce se intampla pentru ca, in primul rand, este o polita obligatorie aleasa preponderent pe criteriul pretului si, in al doilea rand, incheierea efectiva a politei este simpla si nu necesita mult timp. Pe de alta parte, riscurile pe care noi, ca asiguratori, le preluam pritr-un „simplu RCA”, sunt considerabile si au impins intreaga piata catre pierderi timp de 10 ani consecutivi", spune Adrian Marin (foto).

Totusi, "nici o piata preponderent auto nu este de condamnat, atat timp cat ea este echilibrata, serviciile sunt pe masura si oamenii inteleg de ce cumpara aceste asigurari. In acelasi timp, daca privim din perspectiva ofertei de produse, atunci nu cred ca suntem cu nimic mai prejos decat pietele dezvoltate. Solutiile exista sau se pot construi, cu conditia sa existe si cerere", mai spune seful Generali Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont