Rolurile pe care le ai în viața de zi cu zi sunt importante pentru societatea în care trăiești și pentru cariera pe care ai ales-o: cum te comporți în poziția pe care o deții, cum relaționezi cu oamenii din jur, indiferent de funcția ta sau a lor, dar și ce alegi să porți. Toate acestea conturează imaginea pe care dorești să o ai și te pun în valoare, în fiecare zi. Parfumul potrivit este unul dintre elementele importante în acest context. Ți-am pregătit un ghid care să te ajute să alegi parfumul ce ar putea să îți completeze această imagine.

Definirea stilului personal

Stilul tău este atuul personalității tale. În funcție de ce ținute preferi să porți la birou, poți alege dintr-o gamă variată de parfumuri barbati care să te reprezinte.

Înainte de cumpăra un parfum, este important să știi că acesta trebuie să se potrivească rolului pe care îl ai. Dacă ești la început de drum, un parfum fresh, marin, poate fi alegerea optimă pentru un antreprenor inovator și plin de speranță. Dacă ai experiență în afaceri și ani buni în domeniul în care activezi, atunci poți opta pentru un parfum lemnos, care să îți scoată în evidență maturitatea.

Alege notele potrivite

Parfumurile au note de bază, note de mijloc și note de vârf. Ce simți prima dată când încerci un parfum sunt notele de vârf din componența parfumului, iar cele de bază sunt cele care persistă pe corp, după ce îl pulverizezi. Pentru birou, este recomandat să porți un parfum cu note de bază cu lemn și mosc, subtil. Evită parfumurile cu note de bază foarte dulci sau florale, deoarece colegii și colaboratorii tăi pot fi deranjați de intensitatea parfumului tău. Există o diferență între apa de toaletă, apa de parfum și parfum. Apa de toaletă conține esență de parfum între 4% și 8%, în timp ce apa de parfum are între 8% și 15%. Parfumul se deosebește de ele, deoarece are între 15% și 30% esență de parfum.

Pentru întâlniri de afaceri, este indicat să ai, de asemenea, un parfum discret, care să nu deranjeze posibilul partener cu care negociezi, ci să îl impresioneze. Dacă îți place un parfum mai intens, folosește-l cu măsură și toată lumea te va aprecia.

Testează și alege ce îți place

Fiecare parfum se așază diferit, în funcție de pielea fiecărui purtător. Prin urmare, este important să testezi parfumul, înainte să îl cumperi. Aplică o cantitate mică pe încheietura mâinii și așteaptă să treacă câteva minute, ca să vezi ce simți. Nu încerca mai mult de trei parfumuri în același timp.

Un parfum pentru birou trebuie să dureze întreaga zi de lucru. Parfumurile cu note de bază cum ar fi lemnul de santal, cedrul sau vetiverul tind să dureze mai mult decât cele cu note de bază florale sau fructate.

Parfumul pe care îl alegi pentru birou ar trebui, de asemenea, să fie adecvat anotimpului. În lunile de iarnă, poartă un parfum mai greu și mai condimentat, iar vara, optează pentru unul mai ușor și mai proaspăt.

Indiferent ce parfum alegi să porți, important este să te simți bine în pielea ta. Să îți asumi rolul și funcția pe care le ai la birou, dar să fie parte din tine, în același timp. Este necesar, pentru credibilitatea ta, să ai un aspect îngrijit, care să inspire încredere celor din jurul tău. Bucură-te de fiecare zi pe care ai ales să o petreci la locul tău de muncă și încearcă, pe cât posibil, să fii o sursă de inspirație pentru colegii, superiorii sau subalternii tăi.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri