Astfel, Carpatair devine prima companie aeriana care asigura o conexiune intre cele doua orase.

"Intrarea in operare pe Turcia, destinatia Istanbul, vine intr-un moment in care exista oportunitati pentru dezvoltarea de parteneriate intre comunitatile locale de afaceri (...) Pentru Carpatair inseamna dezvoltarea la Constanta a celei de-a sasea baze operationale din tara si in acelasi timp intrarea in Turcia, o piata externa noua", a declarat vice-presedintele marketing si vanzari, Paula Ardelean.

Pentru asigurarea conexiunilor cu orasele din Romania prin hub-ul Carpatair de la Timisoara, compania va opera modificari in orarul de zbor pe rutele operate intre Timisoara si Constanta.

Citeste si:

Prin introducerea noilor zboruri dintre Constanta si Istanbul, Turcia devine a opta tara de operare Carpatair, dupa Romania, Italia, Germania, Grecia, Ucraina, Republica Moldova si Ungaria.

Pe parcursul anului 2010 compania a introdus sase noi destinatii, inregistrand o cifra de afaceri de 74 milioane euro, in crestere cu aproximativ 14% fata de anul 2009.

Infiintata in 1999, Carpatair opereaza pe 10 aeroporturi interne si 18 externe. Numarul total al zborurilor regulate ale companiei depaseste 360 pe saptamana, spre 30 de destinatii din 7 tari.