Proprietarul agentiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, a declarat agentiei ca vrea sa vanda pana la 80% din actiunile firmei unui turoperator mare si isi evalueaza afacerea la 14-15 milioane de euro, scrie Mediafax.

"Ma intereseaza vanzarea de actiuni catre un mare turoperator, care sa faca o infuzie de capital si sa vina cu know-how. Nu conteaza cat vreau sa obtin din vanzarea de actiuni dar, evident, vorbim de cateva milioane de euro. Trebuie sa te lipesti de un turoperator mare, care sa aiba preturi mici, sa fii competitiv si, prin majorarea capitalului, sa fii puternic pe piata", a spus Burcea (foto).

El a adaugat ca e dispus sa vanda pana la 80% din actiunile agentiei, pe care o evalueaza la 14-15 milioane de euro.

Potrivit lui Burcea, incasarile agentiei au crescut in primele sase luni cu circa 17% si estimeaza, pana la sfarsitul anului, o majorare a vanzarilor de 12-14%.

Paralela 45 Turism, aflata in top 10 la nivel national dupa valoarea incasarilor, a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 42,4 milioane lei, in scadere cu 39% fata de 2008. Firma a avut un profit net de 1,8 milioane de lei, in scadere cu 10%. In 2010, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 47,5 milioane lei, in crestere cu 12% comparativ cu anul precedent, ca urmare a extinderii portofoliului de destinatii si a numarului de agentii.

"In acest an afacerile au crescut pentru ca ne-am diversificat oferta, au aparut destinatii noi, am eficiantizat destinatii vechi si am imbunatatit distributia", afirmat Burcea.

El a spus ca in acest a crescut cererea de vacante pentru Grecia, Spania si Bulgaria. Paralela 45 are 30 de agentii, dintre care 10 proprii, 8 in asociere si 12 in franciza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Alin Burcea: Operatorii care fac incoming in Romania sunt nebuni