Directorul general al Aeroporturi Bucuresti, Cornel Poterasu, a fost inlocuit de la conducerea companiei, de catre ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranta celor care tranziteaza aeroportul Otopeni, izbucnic dupa uciderea unei turiste japoneze.

Interimatul conducerii companiei este asigurat de Cristinel Smadu, pana in prezent director in Aeroporturi Bucuresti, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Transporturilor.

Aeroporturi Bucuresti administreaza aeroporturile Henri Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa.

In urma cu doua saptamani, o japoneza de 20 de ani a fost acostata in aeroportul din Otopeni, urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharita si ucisa.

Suspectul principal in acest caz este un tanar din Ilfov care ar fi comis anterior mai multe infractiuni cu violenta, inclusiv un alt omor.

Vineri, reprezentantii autoritatilor s-au intalnit la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre imbunatatirea masurilor privind siguranta pasagerilor si implementarea unor masuri eficiente pentru prevenirea savarsirii infractiunilor la aeroportul Henri Coanda.

Autoritatile au decis ca aeroporturile si garile mari sa fie patrulate permanent de echipe mixte, formate din politisti si jandarmi, care, alaturi de restul structurilor cu atributii de paza, sa supravegheze inclusiv activitatea taximetristilor din zona.

Totodata, au avut loc controale privind taximetria.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zonele cu multi pasageri de pe Otopeni, dezinfectate o data la 4 ore
Setari Cookie-uri