David Barnea, şeful Mossadului - serviciul de informaţii externe al Israelului - a declarat miercuri că agenţia sa "îşi va regla conturile" cu orice persoană implicată în atacul sângeros comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului, relatează AFP.

"Astăzi suntem în plin război. Şi Mossadul astăzi, la fel ca acum 50 de ani, se angajează să-şi regleze conturile cu ucigaşii care au trecut de marginea Fâşiei Gaza la 7 octombrie, cu planificatorii şi cu sponsorii lor", a declarat David Barnea în timpul funeraliilor fostului şef al Mossad, Zvi Zamir, decedat marţi.

"Aceasta va lua ceva timp, la fel ca după masacrul de la Munchen, dar vom pune mâna pe ei oriunde s-ar afla. Fiecare mamă arabă trebuie să ştie că, dacă fiul ei a participat - direct sau indirect - la măcelul din 7 octombrie, sângele lui are să cadă asupra capului lui", a adăugat Barnea, citând un verset biblic.

În timpul mandatului său la conducerea Mossad, Zvi Zamir a supervizat operaţiunea "Mânia lui Dumnezeu", care a avut ca obiectiv eliminarea responsabililor grupării palestiniene "Septembrie negru", al cărei comando a ucis 11 atleţi israelieni la Jocurile Olimpice de Vară de la Munchen în 1972.

Ziarul israelian Jerusalem Post, citat de DPA, consideră respectiva declaraţie a şefului Mossadului ca pe o aluzie privind implicarea Israelului în uciderea în urmă cu o zi a unuia dintre liderii Hamas aflaţi în exil la o periferie a capitalei libaneze Beirut.

Jerusalem Post a văzut în afirmaţiile lui David Barnea un "indiciu clar" al implicării israeliene în uciderea ţintită la Beirut a lui Saleh al-Arouri, şeful adjunct al biroului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, deşi Barnea nu l-a menţionat pe acesta.

Mai mult, jurnaliştii de la Jerusalem Post consideră surprinzătoare această declaraţie a şefului Mossad, având în vedere că Israelul nu şi-a asumat public responsabilitatea pentru uciderea lui Saleh al-Arouri.

Publicaţia citată mai speculează că, din moment ce până acum nu a existat niciun răspuns din partea miliţiei libaneze Hezbollah, susţinută de Iran, este posibil ca oficialii israelieni s-ar putea să se fi simţit mai în siguranţă.

Al-Arouri este cel mai important lider Hamas care a fost ucis în cursul actualului război din Gaza. Israelul îl consideră pe acesta drept "creierul" atacurilor din Cisiordania, conform dpa.

Sursa foto: Vered Barequet / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri