Ajutoarele umanitare aşteptate de palestinienii din Fâşia Gaza vor putea începe să tranziteze prin punctul de trecere Rafah, dinspre Egipt, vecin cu enclava aflată sub asediu de când Hamas a atacat Israelul, au anunţat preşedinţii american şi egiptean.

Ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, a declarat miercuri că ţara sa va considera drept 'o declaraţie de război' orice încercare a Israelului de 'expulzare a palestinienilor din Cisiordania', o deplasare forţată pe care Egiptul, care se învecinează cu Fâşia Gaza, o respinge de asemenea.

Miercuri, în plină vizită a preşedintelui Joe Biden în Israel, Statele Unite s-au opus prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate care cerea o "pauză umanitară" între Hamas şi statul evreu. Washingtonul a criticat textul pentru că nu a menţionat "dreptul Israelului de a se apăra".

Joe Biden se va adresa naţiunii din Biroul Oval joi seara, în direct, în legătură cu Israelul şi Ucraina, la o zi după călătoria sa la Tel Aviv.

Xi Jinping spune că vrea să colaboreze cu Egiptul pentru a stabiliza Orientul Mijlociu

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat joi, în timpul unei întâlniri la Beijing cu premierul egiptean Mustafa Madbouly, că RP China doreşte să "aducă" mai multă "stabilitate" în Orientul Mijlociu, potrivit presei de stat, citată de AFP.

Remarcile preşedintelui chinez vin în contextul războiului Israel-Hamas. Egiptul se învecinează cu Fâşia Gaza, care este controlată de mişcarea islamistă palestiniană.

"China este dispusă să consolideze cooperarea cu Egiptul în diverse domenii (...) şi să colaboreze cu Egiptul pentru a aduce mai multă certitudine şi stabilitate în regiune şi în lume", i-a spus Xi invitatului său, potrivit postului de televiziune de stat CCTV.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri