Hamas a prezentat mediatorilor o propunere de armistiţiu în Fâşia Gaza care include în prima etapă eliberarea femeilor, copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor israelieni luaţi ostatici în schimbul eliberării a 700-1000 de prizonieri palestinieni, potrivit unui document la care a avut acces agenţia Reuters, conform Agerpres.

Între cei eliberaţi ar urma să se numere 100 de deţinuţi palestinieni condamnaţi pe viaţă în închisori israeliene, precum şi "recruţi femei" israeliene. Hamas mai afirmă că va conveni asupra datei de începere a unui armistiţiu permanent după schimbul iniţial de ostatici şi prizonieri.

După prima etapă ar urma de asemenea să fie convenit un termen-limită pentru retragerea israeliană din Fâşia Gaza, se mai arată în propunerea Hamas. Potrivit acesteia, într-o a doua etapă a planului urmează să fie eliberaţi toţi ostaticii şi deţinuţii aflaţi în custodia ambelor părţi.

Eforturile de a asigura un acord privind încetarea focului între Israel şi Hamas în Gaza sunt în desfăşurare, a indicat sâmbătă agenţia de informaţii israeliană Mossad, în pofida speranţelor slabe pentru un armistiţiu în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului.

Egiptul, Statele Unite şi Qatar mediază negocierile de armistiţiu din ianuarie. Ultimul acord a dus la o pauză de o săptămână în lupte în luna noiembrie, în timpul căreia Hamas a eliberat peste o sută de ostatici, iar Israelul a eliberat de aproximativ de trei ori mai mulţi prizonieri palestinieni.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri