Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri că represaliile Israelului ce se desfăşoar de o săptămână la atacul grupării islamiste palestiniene Hamas din Gaza sunt "doar începutul", deşi nu a detaliat ce ar putea urma sau pentru cât timp, relatează Reuters, conform Agerpres.

"Îi lovim pe duşmanii noştri cu o forţă fără precedent", a declarat Netanyahu într-o scurtă declaraţie care, în mod neobişnuit, a fost difuzată la televiziune după începerea Şabatului evreiesc. "Subliniez că acesta este doar începutul!", a subliniat el.

Înaintea acestei declarații, alte vești dureroase au venit din zona de conflict din Orientul Mijlociu. Un jurnalist al agenţiei de presă britanice Reuters a fost ucis, iar alţi şase de la alte media internaţionale au fost răniţi în în timp ce acopereau mediatic schimburile de foc de la graniţa israeliano-libaneză, relatează AFP şi DPA.

Agenţia a adăugat că alţi doi jurnalişti de la Reuters, Thaer Al-Sudani şi Maher Nazeh, au fost răniţi. Canalul Al-Jazeera, cu sediul la Doha, a confirmat că un reporter şi cameramanul postului de televiziune qatariot s-au numărat, de asemenea, printre persoanele rănite. Bombardamentele au rănit, de asemenea, doi jurnalişti de la agenţia franceză de ştiri AFP, a declarat o sursă din cadrul agenţiei, conform dpa.

Mai multe decât atât, preşedintele american Joe Biden a promis că va face "tot ce-i stă în putere" pentru a-i elibera pe cetăţenii americani ţinuţi ostatici de Hamas, într-un interviu din care un prim extras a fost difuzat vineri de CBS, potrivit AFP.

Joe Biden a purtat vineri o discuţie de la distanţă cu familiile celor 14 cetăţeni americani, despre care SUA nu ştiu nimic la aproape o săptămână de la atacul lansat de Hamas împotriva Israelului, a anunţat Casa Albă. Potrivit ultimului bilanţ, 27 de americani au fost ucişi, iar alţii sunt ţinuţi ostatici de gruparea islamistă palestiniană, dar Washingtonul nu a precizat deocamdată câte din cele 14 persoane date dispărute se află în această situaţie.

"Vom face tot ce ne stă în putere pentru a-i aduce acasă dacă îi putem găsi", a declarat Joe Biden în foarte scurtul extras difuzat de CBS. Întregul interviu urmează să fie difuzat duminică. Familiile "trebuie să ştie că preşedintelui Statelor Unite îi pasă profund de ceea ce li s-a întâmplat", a declarat democratul în vârstă de 80 de ani, care şi-a asumat cu hotărâre rolul de prim susţinător al Israelului.

Ceea ce a făcut gruparea palestiniană "nu este nici măcar comportament uman. Este barbarie pură", a declarat Joe Biden. De la începutul ostilităţilor, declanşate la 7 octombrie de un atac sângeros al Hamas dinspre Fâşia Gaza, cel puţin 1.300 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Israel, potrivit armatei israeliene.

Sursa foto: paparazzza / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri