Preşedintele american Joe Biden a calificat atacurile mişcării palestiniene Hamas împotriva Israelului drept "răul pur", referindu-se la informaţii "bulversante" despre "bebeluşi ucişi, familii întregi masacrate", relatează AFP, preluat de Agerpres.

"În acest moment, trebuie să fim absolut clari. Suntem alături de Israel", a declarat Joe Biden, în cadrul unui discurs la Casa Albă, precizând că SUA sunt pregătite să desfăşoare "resurse suplimentare" pentru a susţine Israelul.

Într-un discurs rostit la Casa Albă, preşedintele Biden şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea pentru americanii ţinuţi ostatici de Hamas, grupare palestiniană islamistă.

''Există momente în această viaţă, şi vorbesc la propriu, când răul pur se dezlănţuie în această lume. Poporul din Israel a trăit un astfel de moment în acest weekend'', a spus liderul american, potrivit căruia atacurile Hamas asupra Israelului reprezintă "răutate absolută", relatează Reuters.

Statele Unite se vor asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru se apăra, a mai spus Biden, anunţând că va cere Congresului să ia măsuri pentru a ajuta Israelul, care are dreptul şi datoria de a răspunde la atacuri.

''Ne vom asigura că Israelul are ceea ce are nevoie pentru a avea grijă de cetăţenii săi şi pentru a se apăra, pentru a răspunde la acest atac. Nu există nicio justificare pentru terorism. Nu există nicio scuză. Hamas nu apără dreptul poporului palestinian la demnitate şi autodeterminare. Scopul său declarat în legătură cu statul Israel este de a ucide poporul evreu. Ei folosesc civilii palestinieni ca scuturi umane'', a spus Biden într-o declaraţie deosebit de dură, conform EFE.

Statele Unite şi-au sporit prezenţa militară în regiune pentru a-şi consolida efortul de descurajare şi sunt pregătite să desfăşoare resurse suplimentare dacă este necesar, a anunţat preşedintele american.

Sursa foto: numenastudios/shutter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri