Complexul hotelier Radisson Blu din Bucuresti este evaluat de actionarul majoritar la 103,5 milioane euro net, reiese dintr-un raport al grupului israelian Elbit Imaging, care detine 77% din actiunile Bucuresti Turism, proprietarul unitatii.

Complexul Radisson de pe Calea Victoriei include aproximativ 700 de unitati de cazare de lux - 424 de camere si 294 de apartamente, spatii comerciale si un cazino.

Valoarea de piata a complexului este estimata la 175 milioane euro, suma la care s-a ajuns conform capitalizarii fluxurilor de numerar, potrivit Elbit Imaging, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, Bucuresti Turism are in derulare un credit bancar de 71,5 milioane euro, astfel rezultand o valoare neta de 103,5 milioane euro.

Actionarul majoritar al Bucuresti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent in Romania si prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center (Casa Radio). La randul sau, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.

Cu 424 de camere, Radisson Blu este cel mai mare hotel de cinci stele din Romania, devansand InterContinental (423 camere) si Marriott (402 camere). De asemenea, complexul de lux de pe Calea Victoriei include hotelul de apartamente Centre Ville, cu 294 de unitati de cazare plus spatii comerciale.

Bucuresti Turism este listata pe piata RASDAQ a bursei de la Bucuresti actiunile fiind tranzactionate marti la un pret de 5,09 lei, cotatie la care capitalizarea companiei este de 73 milioane de lei (16 milioane euro).

Compania a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri neta de 86,7 milioane lei, in urcare cu 8,2% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor postate pe site-ul bursei.

Totodata, Bucuresti Turism si-a redus pierderea neta cu 40%, de la 14 milioane euro la 8,2 milioane euro, in timp ce profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a urcat cu 45%, la 34 milioane euro.

Sursa foto: radissonblu.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ovidiu Sandor da startul lucrarilor la Radisson Blu in Timisoara