Racaru a fost inca de la infiintarea Blue Air, in 2004, director general si a ocupat functia pana in iunie 2009, cand a fost numit director de dezvoltare la grupului Romstrade, detinut de omul de afaceri Nelu Iordache, scrie Mediafax.

Blue Air a anuntat la inceputul lunii ianuarie ca a anulat o comanda de 462,2 milioane dolari plasata in 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737, programate pentru livrare in perioada 2015-2016, din cauza situatiei financiare a Romstrade, ambele companii fiind parte a grupului Romstrade.

Blue Air a inregistrat in 2011 afaceri de aproape 150 de milioane de euro, in scadere cu 9%.

Flota companiei cuprinde in prezent noua aeronave Boeing, cu capacitati intre 126 si 168 de locuri.

Citeste si:

Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii detinute de Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.

Tribunalul Giurgiu a aprobat in decembrie intrarea in insoventa a doua companii controlate de Iordache, Romstrade si firma specializata in servicii de taxi aerian Romstrade Logistic Expres.

Unul dintre cei care au cerut insolventa Romstrade este chiar fostul director general al Blue Air, la aceea data inca in functie, Sherif Ussama.