Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a declarat ca in institutia pe care o conduce angajatii au salarii foarte mici, cu exceptia celor care fac parte din echipa veche a Ministerului Turismului.

“Poti sa ai o echipa mai mica, dar sa fie motivata. In minister salariile sunt foarte mici si exista discrepante foarte mari intre acestea. De la Turism am mostenit salarii foarte mari, insa nu am parghia de a le micsoara pe cele mari si sa dam si la ceilalti”, a declarat Maria Grapini.

Potrivit acesteia, bugetul institutiei nu ar trebui lasat pe mana unei persoane cu salariu de doar 1.200 de lei, ci unui angajat motivat.

Grapini a mai adaugat ca in organigrama institutiei pe care o conduce sunt 136 de posturi, in prezent fiind acoperite doar 65 dintre acestea.

“Eu trebuie sa ocup aceste posturi. Fie prin redistribuirea angajatilor din Ministerul Economiei, fie prin transfer de la alte ministere”, a explicat Grapini, care nu a exclus si posibilitatea unor noi angajari.

Declaratiile ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism au fost facute in cadrul conferintei cu tema “raportul de activitate la 6 luni de mandat al ministrului” in care nu au fost insa facute publice cifrele oficiale legate de cheltuielile institutiei, numar de turisti atrasi si alti indicatori financiari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Inspectia Muncii a gasit peste 360 de persoane care lucrau fara acte