Proiectul este in faza incipienta si nu exista un plan detaliat scris. "As fi dispus sa vin eu cu 10 milioane de euro, iar o banca ar fi interesata sa vina cu inca 20 de milioane. (...) Sunt convins ca ar exista resurse pentru a strange 50 de milioane, insa exista cateva piedici care trebuie depasite", a spus Dunca, citat de NewsIn.

El a mentionat ca si-ar dori sa primeasca terenul de la autoritatile locale contra unui procent anual din profit, insa a subliniat ca acestea vor trebui sa garanteze ca odata inceput proiectul, nu vor aparea probleme cu revendicare terenurilor.

Dunca sustine ideea infiintarii unei statiuni de schi in zona muntilor Banatului, zona accesibila din localitatile Hateg, Caransebes sau Sarmisegetusa. "Marele atu ar fi ca zona este practic virgina in ceea ce priveste afluxul turistilor, insa are un potential urias care rivalizeaza chiar si cu Austria, avand avantajul ca e mult mai aproape, iar preturile sunt mai mici, iar vizitatorii pot petrece sejururi indelungate, in loc sa faca patru zile pe drum, mergand in Austria", este de parere initiatorul proiectului.

Romeo Dunca crede ca in muntii Banatului s-ar putea schia cu o investitie minima de patru milioane de euro: doua milioane pentru drumul de acces si restul pentru instalatia de transport pe cablu. Constructia ar putea dura un an, si ar fi un punct de pornire de la care in alti patru ani s-ar putea realiza restul lucrarilor de infrastructura, a mai precizat el.

Dunca nu a prezentat inca autoritatilor ideea, insa e dispus sa o faca, iar daca reactia va fi pozitiva urmeaza sa anagajeze o firma austriaca pentru un studiu de fezabilitate. Romeo Dunca este directorul general al Dunca Expeditii, companie timisoreana specializata in transport rutier de marfa pe intern si international. Compania avea la sfarsitul anului trecut 450 de angajati si o cifra de afaceri de 15 milioane de euro.