Primaria Municipiului Bucuresti a semnat, marti, contractul pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu". Valoarea proiectului este de 11.106.783 de lei, iar termenul de finalizare - aprilie 2015.

Primaria Capitalei a obtinut pentru lucrari fonduri europene prin Programul Operatioal Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie, 5.1 - Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Valoarea proiectului este de 11.106.783 de lei din care finantarea nerambursabila este de 7.373.912 lei, iar 1.596.079 de lei reprezinta contributia proprie in proiect. Data limita de finalizare a implementarii proiectului este luna aprilie 2015.

Proiectul are ca obiectiv efectuarea lucrarilor de consolidare, restaurare si conservare a monumentului istoric dar si de valorificare a potentialului sau turistic si cultural. Astfel, initiatorii proiectului isi propun cresterea numarului de vizitatori la 8.500 in primul an dupa introducerea in circuitul turistic, de la aproximativ 7.800 de turisti si vizitatori cati au fost inregistrati in anul 2009, potrivit Mediafax.

Totodata vor fi efectuate si lucrari de amenajare peisagistica a imprejmuirilor acestuia, respectiv a gradinii. Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" este singurul observator astronomic din Capitala deschis publicului. Cladirea Observatorului Astronomic, inaugurata in toamna anului 1910, este inclusa in Lista monumentelor istorice. Observatorul este monument de categoria B, adica de importanta locala.

De asemenea, Sorin Oprescu a declarat ca municipalitatea vrea ca in acest an sa fie finalizate lucrarile la doua dintre obiectivele incepute din fonduri europene, Casa Cesianu si Muzeul Minovici, iar in 2015 cele la Arcul de Triumf.

Lucrarile de la Casa Cesianu urca la o valoare de 8.585.807,37 de lei, din care finantarea nerambursabila asigurata prin Programul Operatioal Regional 2007-2013 este de 5.147.126,18 de lei, finantarea de la bugetul de stat, de 2.230.928,09 lei, iar finantarea municipalitatii - 1.207.753,10 lei.

Totodata, Sorin Oprescu a spus ca va aloca 1,2 milioane de lei catre biserica Sf. Gheorghe Nou, pentru finalizarea lucrarilor de restaurare, pentru a putea participa la marcarea Anului Brancoveanu.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri