Conflictul, lansat de pilotii care s-au opus proiectului Air France de a se extinde in sectorul low cost, prin filiala Transavia, a provocat in luna septembrie o scadere cu 15,9% a traficului de pasageri si cu 17,7% a traficului de marfuri.

Impactul grevei asupra rezultatelor financiare pentru cel de-al treilea trimestru este evaluat de conducerea grupului franco-olandez intre 320 si 350 de milioane de euro, dar suma risca sa creasca, iar grupul se teme ca pana la sfarsitul anului se va confrunta cu o scadere a numarului de clienti, arata Mediafax.

Greva loveste in profitul Air France KLM

De altfel, grupul Air France-KLM a observat in perioada cuprinsa intre inceputul si sfarsitul grevei (din 15 pana in 18 septembrie) o rata a rezervarilor pentru lunile urmatoare mai redusa decat de obicei.

In consecinta, impactul grevei asupra incasarilor ar putea fi de "ordinul a 500 de milioane de euro", potrivit grupului franco-olandez, care se asteapta anterior la profit cuprins intre 2,2 si 2,3 miliarde de euro, estimare redusa intre timp la o suma cuprinsa intre 1,7 si 1,8 miliarde. Statul francez este actionar in proportie de aproximativ 16 la suta al grupului Air France-KLM, numarul doi european in transportul aerian dupa Lufthansa.