Este una dintre cele mai mici tari din lume, dar fierbe la propriu in 100 de locuri. Asa este Islanda, tara in care focul intalneste gheata si in care simti ca poti prinde energia cu mana.

Islanda este o tara atat de mica incat poti s-o consideri usor un oras, la cei doar 300.000 locuitori ai sai. Dar Islanda este mai mult decat atat. Aici se ridica 100 de conuri vulcanice, desi este o tara de gheata. Iar acest lucru face din Islanda o destinatie obligatorie pentru orice turist pasionat de expeditii in descoperire de adrenalina.

Islanda este in sine un podis de bazalt, din care se ridica circa 100 de conuri vulcanice. Dintre acestea, multe sunt inca active. La cei 2.000 de metri, Vatnajökull este ghetarul cu cel mai mare volum de gheata din Europa, 900 de metri patura groasa), dar pe langa ghetari masivi, Islanda are si gheizere si izvoare fierbinti.

Sursa foto: Vatnajökull/Shutterstock.com

Citeste si:
Reactia KFC dupa ce s-au descoperit bacterii in gheata
Reactia KFC dupa ce s-au...

Chiar daca este considerata o destinatie scumpa, Islanda atrage numerosi turisti dornici de aventura printre atractiile sale naturale. Asa ca o expeditie in tara-insulara o sa va faca sa va simtiti ca la National Geographic. Laguna Albastra este cu siguranta cea mai mare atractie a Islandei. Laguna este o adevarata piscina naturala cu apa geotermala, incalzita natural de activitatea vulcanilor, si aflata in mijlocul unui imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica. Piscina naturala este spectaculoasa, mai ales ca se intinde pe o suprafata de 5.000 de metri patrati.

Apa izvoraste de la o adancime mai mare de 2.000 de metri, de acolo unde lava fierbinte pulseaza catre suprafata apa fierbinte, cu temperatura constanta de aproximativ 40 °C. Asa ca turistii pot face baie in orice moment al anului.

Sursa foto: Vik/Shutterstock.com

Citeste si:
FOTO Topul celor mai frumoase orase din lume a fost dezvaluit
FOTO Top 50 cele mai frumoase...

Dar Islanda nu este doar despre Laguna Albastra. Alte zeci de atractii, cum altfel decat ale naturii, fac din Islanda o tara in care focul intalneste gheata. Asa ca in Islanda trebuie sa vezi neaparat Triunghiul de Aur: Geiser, cascada Gullfoss si satul Thingller, plajele negre de la Vik si Laguna de gheata, Hofn, Fiordurile de est, lacul Myvatn, Husavik – capitala balenelor, Siglufjord – un sat pescaresc autentic, Fiordurile de vest, plajele cu nisip rosu si capitala Reykjavik. Dar nu va grabiti inca. Faceti o oprire si in Akurery, al doilea oras din tara-insulara pentru o expeditie completa cu spirit islandez.

Cel mai potrivit este sa mergeti in Islanda intre septembrie si aprilie, pentru a va bucura si de un spectacol al luminilor Nordului. Aurora boreala este un fenomen romantic, ciudat si absolut incomparabil, iar acest lucru a determinat deschiderea a multor hoteluri si resorturi pentru a le oferi vizitatorilor o priveliste ca in carti de povesti.

Sursa foto: Aurora boreala/Shutterstock.com

Citeste si:
O treime dintre romani se streseaza atunci cand planifica o calatorie
Studiu: Aproape o treime...

O vacanta in Islanda o puteti combina cu o expeditie aventuroasa inceputa in Insula Spitsbergen (afla in Oceanul Artic) , cu trecere prin Groenlanda. Un altfel de circuit dureaza 14 zile si costa 4.800 de euro de persoana. Suma acopera biletele de avion dus-intors, cazarea la bordul unei croaziere, cu toate mesele incluse. Iar voi o sa va intoarceti cu amintiri calde din zone de gheta, ca doar ajungeti in tara cu 100 de conuri vulcanice.

Sursa foto: Laguna Albastra/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
10 aplicatii gratuite pe care sa le folosesti in urmatoarea vacanta