"Un numar mare de rusi au renuntat la vacantele in strainatate in acest an, atat din cauza situatiei politice, cat si a crizei economice prin care trece tara. Rubla s-a devalorizat puternic, economia este in regres, iar cand lucrurile merg prost oamenii renunta la vacante", a spus Burcea, care viziteaza in aceasta perioada mai multe tari europene pentru a reinnoi contractele cu hotelurile cu care colaboreaza agentia pe care o conduce.

El a afirmat ca toata aceata situatie, la care se adauga si conflictul din estul Ucrainei, face ca si alti turisti din fostele tari sovietice sa renunte la un sejur de vara in strainatate. In acest context, a adaugat Burcea, hotelierii din tarile care au pierdut cei mai multi turisti rusi, printre care Turcia, Grecia si Bulgaria, au fost nevoiti sa pastreze tarifele de anul trecut sau chiar sa le scada cu cateva procente, in incercarea de a atrage alti turisti, cu care sa compenseze lipsa rusilor. In plus, acestia vin cu oferte speciale din ce in ce mai diverse, incercand sa creasca atractivitatea destinatiilor.

"Aceste tari sunt preferate si de turistii romani pentru vacantele de vara. De aceea, putem spune ca politica lui Putin, care a generat situatia din Rusia si din zona, ieftineste vacantele si pentru turistii romani", a adaugat Burcea.

Citeste si:

Seful Paralela 45 spune ca o destinatie tot mai cautata de romani pentru vara, in afara Turciei, Greciei si Bulgariei, este Spania, agentiile romanesti operand mai multe chartere saptamanale catre statiunile de pe litoral din aceasta tara. Paralela 45, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, a incheiat anul trecut cu afaceri de 40 de milioane de euro. Pentru anul in curs, agentia si-a propus sa atinga un volum al afacerilor de peste 45 de milioane de euro. Firma detine o retea nationala formata din 35 de agentii si aproape 200 de angajati.

Paralela 45 concureaza pe piata romaneasca, printre altele, cu Christian Tour, Eximtur, Mareea, Perfect Tour si Happy Tour.