Santorini

Santorini

Insula greceasca Santorini poate sa inlocuiasca cu succes Parisul pentru ca este o destinatie romantica prin definitie, unde orice cuplu gaseste ce i se potriveste mai bine: liniste, relaxare, atmosfera idilica sau viata de noapte.

Manarola

Manarola

Manarola este una dintre cele cinci localitati care formeaza o bijuterie turistica a Italiei: Cinque Terre. Se spune totusi ca Manarola este cea mai frumoasa dintre ele, datorita caselor care parca atarna pe stanca la 70 de metri deasupra marii. Nu doar strazile inguste si colorate fac din Manarola o destinatie pentru indragostiti, dar aici veti pasi la propriu pe drumul dragostei, "Via dell'Amore", un traseu obligatoriu pentru cupluri.

Bruges

Bruges

Se spune ca cine merge la Bruxelles merge de fapt sa vada Bruges, un orasel medieval romantic care contrazice plictiseala din capitala belgiena. Bruges farmeca orice turist cu orice coltisor al sau pentru ca aici totul este de vizitat. In plus, Bruges este considerat "Venetia nordului", ceea ce ii da cateva puncte in plus pentru o destinatie pentru cupluri, mai ales ca ii puteti descoperi cladirile impresionante la o plimbare cu barca.

Amsterdam

Amsterdam

Poate ca primele lucruri care va vin in minte despre Amsterdam sunt femeile in vitrina si droguri la liber. E adevarat ca si-a facut aceasta imagine in lume, dar Amsterdam este o destinatie turistica fascinanta, inclusiv pentru cei care sustin romantismul. La fel ca Paris, Venetia sau Bruges, capitala olandeza este o atractie in luna indragostitilor (si nu numai), cu plimbari romantice cu barca, caci are mai multe canale decat Venetia, muzica clasica gratis, muzee si restaurante pentru romantici.

Lisabona

Lisabona

Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este, de asemenea, o destinatie pentru indragostiti, alaturi de cele mai recomandate orase romantice, Paris, Venetia si Verona.

Dubrovnik

Dubrovnik

"Daca vrei sa vezi paradisul pe pamanat, vino la Dubrovnik." Asa spunea scriitorul irlandez George Bernard Show despre orasul de pe coasta Dalmata. Desi mai rar recomandat ca destinatie turistica romantica, Dubrovnik are toate calitatile pentru a atrage turisti, inclusiv in luna indragostitilor.

Dubrovnik este considerat o "bijuterie a Marii Adriatice", in care domina si astazi izul istoric in cetatile sale medievale. si este astfel una dintre destinatiile pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii. Este un loc cu temperaturi ridicate tot anul si il puteti vizita oricand, mai ales cand in Romania este frig. Centrul istoric din Dubrovnik este parte din patrimoniul UNESCO si trebuie sa va convingeti singuri de frumusetea locului.

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com

Praga

Praga

Praga, capitala Cehiei, este o destinatie romantica, destul de ieftina, comparabila cu Bucurestiul la preturi. In Praga aveti ceva de admirat pe oriunde ati trece, asa ca este destinatia perfecta de descoperit la pas pentru a admira castele ca in basme sau cu vaporasul pe raul Vlatva.

Paris, Venetia sau Verona

Paris, Venetia sau Verona

Paris, Venetia si Verona sunt destinatiile clasice recomandate indragostitilor, fapt pentru care acestea merita mentionate impreuna. Bineinteles, capitala franceza conduce la capitolul romantism si este in continuare cea mai dorita destinatie pentru un city break de Ziua Indragostitilor. Nu este de mirare, caci pe langa romantism, Parisul exprima si un rafinament aparte.

Venetia a primit in urma cu cativa ani eticheta de "cel mai romantic oras" si are un argument puternic: aici dragostea pluteste la propriu, in gondolele pline cu indragostiti. In plus, isi pastreaza o aura de mister datorita mastilor de carnaval care sunt un simbol al orasului.

Verona este poate un raspuns in sine pentru dragoste, iar aici a contribuit legenda idila dintre Romeo si Julieta. De altfel, obiectivele sale turistice sunt incarcate de romantism si istorie, cum ar fi casa Julietei, balconul pe care se catara Romeo, Castelvecchio, Piazza delle Erbe.

Sura foto: Ditty_about_summer/Shutterstock.com

Sursa foto: Sidarta/Shutterstock.com