Grupul hotelier AccorHotels anunta achizitia FRHI Hotels & Resorts si a brandurilor hoteliere Fairmont, Raffles si Swissotel, in urma aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor, din data de 12 iulie 2016.

Astfel, din reteaua globala AccorHotels vor face parte hotelurile The Savoy din Londra, Raffles Singapore, Fairmont San Francisco, New York Plaza, Fairmont Le Chateau Frontenac din Quebec City si Le Royal Monceau Raffles Paris.

Tranzactia cu Qatar Investment Authority (QIA) si Kingdom Holding Company (KHC) a cuprins o plata in numerar de 840 milioane de dolari (adica 768 milioane de euro) si o emisiune de 46,7 milioane de actiuni AccorHotels, in schimbul actiunilor FRHI. Tranzactia confera QIA si KHC o participatie de 10,4% respectiv 5,8% la capitalul social al AccorHotels. Ali Bouzarif si Aziz Aluthman Fakhroo din partea QIA si Sarmad Zok din partea KHC se vor alatura Consiliului de Administratie al AccorHotels.

FRHI Hotels & Resorts cuprinde 154 de unitati hoteliere, dintre care 40 in curs de dezvoltare, si totalizeaza 56.000 de camere in 34 de tari de pe cinci continente. Majoritatea hotelurilor sunt operate sub contracte de management pe termen lung, cu o durata medie de 30 de ani, sase hoteluri sunt inchiriate si unul apartine companiei. 45.000 de angajati lucreaza in serviciul brandurilor Fairmont, Raffles si Swissôtel in intreaga lume.

Citeste si:
300 de cameriste, instruite sa lupte impotriva traficului de persoane
Angajati de la circa 40 de...

Sursa foto: Sorbis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cate hoteluri de 5 stele sunt in Romania