10. Finnair

10. Finnair

Compania Finnair, linia aeriana nationala a Finlandei, nu se "zgarceste" in ceea ce priveste siguranta pasagerilor scrie CNN. Cu toate acestea, clientii Finnair se pot "zgarci" atunci cand vine vorba de haine, datorita unei saune unisex accesibila din 2014 in cadrul solunului premium al companiei pe aeroportul din Helsinki.

Sursa foto: Nutkamol komolvanich / Shutterstock

9. EVA Air

9. EVA Air

Printre inovatiile companiei aeriene taiwaneze EVA Air din 2016 se numara plasarea unui robot, cunoscut drept Pepper, in randul personalului de la sol de pe aeroportul din Taipei. Job-ul lui Pepper este sa ureze "bun venit" pasagerilor EVA Air.

Sursa foto: Phansak / Shutterstock

8. Etihad Airways

8. Etihad Airways

Etihad Airways, companie aeriana cu sediul in Emiratele Arabe Unite, concureaza pentru servicii personalizate la cele mai mari inaltimi ale pietei de transport aerian de pasageri. Pe langa serviciile standard, Etihad le ofera pasagerilor sai sansa de a cumpara diamante sau chiar opere de arta la bordul avioanelor, la 30.000 de metri inaltime.

StudioPortoSabbia / Shutterstock

7. Delta Air Lines

7. Delta Air Lines

In aprilie 2016, Delta Air Lines,companie cu sediul in orasul american Atlanta, a anuntat comenzi pentru inca 37 de avioane Airbus A321ceo si 75 de Bombardier CS100.

Sursa foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock

6. Cathay Pacific Airways

6. Cathay Pacific Airways

Cathay Pacific Airways, cu sediul in Hong Kong, este dintre unul dintre transportatorii de linie din Asia care rareori sunt departe de primele pozitii ale clasamentului realizat de AirlineRatings.com.

Sursa foto: Mehdi Photos / Shutterstock

5. British Airways

5. British Airways

Transportatorul aerian de linie britanic, British Airways, a lipsit din recnetul clasament, potrivit CNN, dar a reusit sa impesioneze AirlineRatings.com cu performanta sa din ultimele 12 luni.

Sursa foto: Markus Mainka / Shutterstock

4. All Nippon Airways

4. All Nippon Airways

Cel mai mare transportator aerian de pasageri din Japonia, All Nippon Airways, a facut senzatie in 2015 atunci cand a decorat o parte dintre avioanele sale de linie cu imagini din Star Wars.

Sursa foto: e X p o s e / Shutterstock

3. Alaska Airlines

3. Alaska Airlines

Alaska Airlines, cu sediul in orasul american Seattle, nu doar ca ofera siguranta pasagerilor, dar se numara printre putinele companii aeriene de linie care dispun de Wi-Fi la nivelul intregii flote de avioane.

Sursa foto: Philip Pilosian / Shutterstock

2. Air New Zealand

2. Air New Zealand

Air New Zealand a fost laudata de AirlineRatings.com pentru "performante exceptionale".

Sursa foto: stockphoto mania / Shutterstock

1. Qantas

1. Qantas

AirlineRatings.com spune ca transportatorul aerian de linie Qantas reprezinta cea mai sigura companie aeriana pentru pasageri in 2017. Qantas, care detine titlul de peste patru ani, dispune de o "performanta extraordinara" de a nu inregistra nici un deces de la aparitia avioanelor moderne.

Sursa foto: Mo Wu / Shutterstock

Sursa foto: EQRoy / Shutterstock