Airbus: India va avea nevoie de 1100 de noi aeronave in urmatorii 20 de ani

Grupul european de aeronautica a estimat joi ca India va avea nevoie de aproximativ 1.100 de avioane in urmatorii 20 de ani, ceea ce reprezinta comenzi de peste 105 miliarde de dolari, tinand cont de dezvoltarea sectorului de transport aerian din India, conform AFP.

"Cerera substantiala in India este generata de liberalizarea sectorului de transport aerian, de aparitia noilor companii de aviatia si de preturile scazute", a declarat seful diviziei pentru India a Airbus, John Leahy, intr-un comunicat difuzat joi inainte de o conferinta de presa de la New Dehli.

India va deveni in urmatorii 20 de ani statul cu cea mai mare crestere din lume a sectorului aeronautic", a asigurat acesta.

Din cele 1.100 de noi aeronave ce vor fi comandate de companiile indiene in urmatorii 20 de ani, 935 vor fi aparate destinate transportului de pasageri si 165 transportului de marfa, estimeaza grupul Airbus.

Guvernul indian a aprobat in luna septembrie 2005 achizitionarea de catre compania aeriana Indian Airlines a 43 de aeronave Airbus pentru suma de 1,8 miliarde de euro, insa in acelasi an grupul european de aeronautica a pierdut in favoarea concurentului direct, Boeing, un contract cu grupul Air India.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Covid-19 | Muzică ambientală la terasele din Vama Veche
Setari Cookie-uri