Atunci cand îti doresti sa descoperi Europa veche autentica, o tara cu o bucatarie sofisticata si cu plajele de aur, porneste spre Malta! Vei gasi în Mediterana o insula plina de temple mai vechi decât piramidele egiptene, dar si constructii spectaculoase, peisaje de poveste si iahturi, mai ceva decât la targurile internationale de barci. Totul cu bani putini. Potrivit consultantilor malta.ro, o vacanta aici costa de la 399 de euro/ persoana, transport cu avionul, bagaj la cala, o saptamâna de cazare si mic dejun.

Malta are cer albastru, stanci spectaculoase, mare interioara, ape ca cerneala albastra si insule mici, locuite sau devenite legendare.
Si mai are ceva: o vara care tine 6 luni si e plina de sarbatori si de focuri de artificii.
E suficient sa privesti Grand Harbour, din capitala Valletta, ca sa te intrebi cum de au reusit maltezii sa-si pastreze atât de bine comorile arhitecturale si naturale. Iar acesta va fi doar începutul unei calatorii pline de surprize, de istorie, de traditii colorate si de lux.
O fosta colonie britanica, Malta are doua limbi oficiale: malteza si engleza, dar a înlaturat de-a lungul timpului toate barierele lingvistice, asa ca vei auzi pe strazile ei si italiana , germana, franceza, sau chiar romana, uneori. ”O vacanta transport cu avionul, cu bagaj de cala si sapte nopti de cazare cu mic dejun la Hotel Santana 4*, spre exemplu, costa doar 399 de euro/ persoana , pentru plecarile din 28 iunie, 5, 12, 19 si 26 iulie sau la Grand Hotel EXCELSIOR 5* cu mic dejun 700 de euro / persoana ”, a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agentiei Malta Travel si al malta.ro, adaugând ca agentia pregateste permanent si oferte speciale pentru pensionari, sau pentru familiile cu copii.

Cat despre ce poti face în acesta insula, nu ai de ce sa-ti faci probleme! Iata doar o parte din destinatiile de bifat în locul supranumit ”Insula de miere”:
- Valetta e, bijuteria coroanei. In inima orasului cu cea mai mare concentrare de monumente din lume troneaza Palatul Marilor Maestri, dovada celor 270 de ani de influenta politica si economica a cavalerilor maltezi. Iar acesta este doar unul din cele 320 de monumente pe care le poti vizita luând-o la pas.
- In Statiunea St. Julian pulseaza viata nebuna a Maltei. Nimic din ce ofera acum acest loc al distractiei nu nu mai seamana cu fostul sat pescaresc care a înflorit în timpul ocupatiei britanice. Hoteluri de lux, cluburi stralucitoare ori iahturi care-ti taie rasuflarea sunt pline de turisti veniti din toata lumea pentru câteva zile de mare, soare si distractii pâna -n zori.
- Fortul Saint Elmo strajuieste coasta malteza si, dincolo de constructia în sine si de frumusetea stradutelor care-l înconjoara , este special în perioada "Paradei Garzilor", un adevarat spectacol în care maltezi tineri sau cu tâmple albe reconstituie evenimente istorice autentice, cu tot cu salve de tun si parade fastuoase.

- Mdina, cetatea care a fost locuita de fenicieni în urma cu peste 2.700 de ani se afla în cel mai înalt punct al insulei Malta si e deschisa doar turistilor care nu se tem sa ia la pas stradutele înguste, pietruite, ”patate” din loc în loc de balcoane colorate si de flori cataratoare.
- Marsaxlokk e raiul amatorilor de peste sau de fructe de mare. Satul pescaresc e locul perfect pentru servit masa, pentru admirat barcile colorate devenite embleme malteze si de cumparat suveniruri.
- Insula Gozo, a doua ca marime din arhipelag, e cea care a pastrat mai mult din traditia rurala a vechilor locuitori ai Maltei. Aici trebuie sa vezi biserica Ta Pinu, Marea Interioara , cetatea si micile ferme de familie care te îmbie cu rosii, brânzeturi în fel si chip si masline, toate preparate în stil traditional maltez.

MALTA TRAVEL
Str. Pitar Mos nr. 29,
sector 1, Bucuresti

Mobil: 0722.626.903
E-mail: maltaltd@malta.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri