In minivacanta de Sfanta Maria, in perioada 14-18 august, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 1,3 milioane de persoane, cetateni romani si straini, cele mai aglomerate puncte de trecere fiind cele de la granita romano-ungara, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGPF, 578.000 de cetateni au fost inregistrati pe sensul de intrare in tara si 725.000 pe sensul de iesire din tara, fiind consemnate, totodata, si 314.600 mijloace de transport.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, in acest an se mentin aceleasi valori de trafic specifice sezonului estival, precizeaza IGPF.

"Anul acesta, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera comuna romano-ungara, unde au trecut granita peste 423.700 persoane, precum si cele aeroportuare unde au efectuat formalitatile aproximativ 316.600 persoane. De asemenea, in aceasta perioada, pe la frontiera romano-bulgara au trecut granita aproximativ 232.900 persoane, atat pe sensul de iesire cat si pe cel de intrare in tara", se arata in comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coanda, cu un trafic de peste 199.500 persoane, urmat de P.T.F. Nadlac II cu peste 142.300 persoane si P.T.F. Bors, unde politistii de frontiera au verificat peste 102.100 persoane.

La frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a inregistrat prin P.T.F. Giurgiu (95.800 persoane) si Vama Veche (65.500 persoane).

IGPF subliniaza ca Politia de Frontiera Romana a dispus masuri de suplimentare a personalului, astfel ca aproximativ 4.000 de politisti de frontiera au desfasurat, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

"A fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinand cont ca sunt efectuate verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera", se spune in comunicat.

De asemenea, se arata in comunicat, autoritatile din Ungaria au informat ca, in perioada 18 august, ora 16,00 (ora Romaniei) - 20 august ora 23,00 (ora Romaniei), circulatia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu exceptia transporturilor de animale vii si de produse perisabile, este restrictionata de autoritatile maghiare.

Masura este luata de catre autoritatile din tara vecina ca urmare a faptului ca data de 20 august este sarbatoare nationala in Ungaria, precizeaza IGPF.

"In aceasta perioada, soferii automarfarelor stationeaza in parcarile special amenajate, pana la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restrictii de circulatie pe drumurile publice din Ungaria. La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea a dispus masuri pentru suplimentarea personalului si folosirea la maxim a capacitatii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Precizam ca in intervalul orar mentionat, traficul de calatori si autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfasura in conditii normale", se spune in comunicat.

IGPF mai informeaza ca si pentru perioada urmatoare a luat toate masurile necesare, astfel incat traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontiera sa se desfasoare "in conditii normale, fluent si civilizat".

"Sunt mentinute masurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de iesire sau intrare in tara, dupa caz, in limita configuratiei punctelor de trecere a frontierei", potrivit aceluiasi comunicat.

Politia de Frontiera recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel sa fie evitate aglomeratiile.

De asemenea, se recomanda participantilor la traficul transfrontalier sa consulte aplicatia Trafic On-line, ce poate fi accesata pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezinta media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa foto: Shutterstock / ddisq

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri