Compania germana de aviatia LTU va prelua cursele transatlantice ale grupului Air Madrid, caruia i-a fost ridicata licenta de functionare in cursul lunii trecute, urmand a angaja jumatate din angajatii companiei spaniole, a anuntat ieri guvernul Spaniei.

Operatorul de curse de tarif redus Air Madrid si-a sistat activitatea in decembrie fara avertisment, dand vina pe publicitatea negativa privind posibilitatea ca guvernul sa ii suspende licenta, o decizie pe care autoritatile din Madrid au luat-o in ziua urmatoare. Anuntul a dus la blocarea a peste 120.000 de pasageri, in mare parte provenind din Romania si America Latina.

Ministrul Lucrarilor Publice, responsabil pentru sectorul transporturilor, a confirmat un anunt facut de cotidianul El Pais, conform caruia compania LTU va prelua anumite rute de pare Air Madrid desfasura zboruri. "Finalizam un acord conform caruia LTU va prelua majoritatea rutelor transatlantice ale Air Madrid", a declarat responsabilul spaniol.

Compania germana a refuzat sa ofere detalii suplimentare. Cotidianul El Pais a anuntat ca LTU a depus deja cererea pentru a primi permisele de zbor de la operatorul spaniol de aeroporturi AENA, si ca va demara aceste zboruri incepand cu sfarsitul lunii ianuarie.

Guvernul spaniol a suspendat aceasta companie, vestita pentru intarzieri de chiar cateva zile si a lipsei de rezultate in ceea ce priveste o administrare mai buna a flotei sale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Pilotii British Airways ar putea intra in greva saptamana viitoare