Gheorghe Fodoreanu, Invitation Romania: Lasati incomingul sa va aduca bani in tara!

Gheorghe Fodoreanu, presedintele Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori romani specializati pe incoming, a declarat ca participarea Romaniei la Targul de Turism de la Paris a fost "un posibil exemplu bun de promovare a tarii". La eveniment a fost prezent si Ambasadorul Romaniei la Paris, Luca Niculescu, care a stat alaturi de expozanti.

Gheorghe Fodoreanu, prezent la Targul de Turism de la Paris, care a avut loc in perioada 14-17 martie, sustine ca targurile internationale sunt cea mai vizibila activitate a Ministerului Turismului si a aprecizat modul in care a fost promovata Romania la evenimentul din Franta.

"Standul Romaniei a fost bine pozitionat, la intrarea in complexul expozitional, iar Ambasadorul Romaniei la Paris, Excelenta Sa Luca Niculescu, a fost prezent mult timp alaturi de expozanti. Standul Romaniei a fost bine semnalizat, atat printr-un banner mare la intrarea in pavilion, cat si ca design, iar interesul partenerilor a fost destul de ridicat", a precizat Gheorghe Fodoreanu.

Citeste si: Romania, promovata "jalnic" de Ministerul Turismului la Targul de Turism de la Los Angeles

Din pacate, a adaugat acesta, imaginea Romaniei inca sufera de pe urma "marii greseli" facute de Ministerul Turismului in urma cu doi, si anume, desfiintarea birourilor de promovare turistica.

Citeste si:
Ce spune un specialist in turism despre Legea Turismului
Presedintele Invitation...

"Deoarece participarea Romaniei la targurile internationale de turism reprezinta principala responsabilitate actuala a Ministerului Turismului, fata de exportul de servicii, este cazul ca reprezentantii ministerului si cei ai mediului privat, ai asociatiilor si patronatelor din turism, sa se aseze la masa pentru a fi evitate greselile acestui an", a transmis Gheorghe Fodoreanu.

Potrivit lui presedintelui Invitation Romania, principalele probleme si provocari sunt: includerea pe lista de participare a unor targuri nesemnificative, de pe piete blocate; urgentarea redeschiderii celor 20 de birouri de promovare turistica a Romaniei; respectarea procedurilor de participare, organizare si evaluare a targurilor de turism in strainatate lasate sub forma definitiva de catre fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, Anca Pavel Nedea; ministrul Bogdan Trif sa-si exprime suportul fata de exportul de servicii.

"Incomingul este singura motivatie a existentei unui Minister al Turismului intr-o tara. In afara de incoming nu intelegem ce altceva ar avea prioritar de facut. Doriti cresterea nivelului de trai prin turism? Lasati-ne sa va aducem bani! Ministrul Bogdan Trif trebuie sa inteleaga ca exportul de servicii reprezinta prioritatea nediscutabila a Ministerului roman al Turismului. La ora actuala, 80% dintre activitatile ministerului de resort sunt reprezentate de participarile la targurile internationale de turism", a precizat presedintele Invitation Romania.

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, 2019 este un an incheiat din punct de vedere al vanzarilor, astfel ca toate efoturile trebuie concentrate pe anul 2020.

Citeste si:
Fodoreanu: Se simte lipsa birourilor de promovare turistica a Romaniei
Gheorghe Fodoreanu,...

Citeste si: Nicolae Demetriade, ANAT: Vom intelege ce inseamna turismul abia atunci cand vom avea in Romania 10 milioane de turisti


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri