In fiecare an, de Revelion, orasele se intrec in organizarea celor mai impresionante spectacole de artificii. Exista locuri in care turistii raman pur si simplu inmarmuriti de complexitatea lor. Iata cateva destinatii pentru amatorii de artificii, recomandate de momondo.ro.

Dubai

Orasul care iubeste sa depaseasca recorduri nu se lasa mai prejos nici in ceea ce priveste spectacolele de lumini sau focuri de artificii. In anul 2015 a primit recunoasterea Guinness World Records pentru cele mai inalte focuri de artificii lansate de pe o cladire (Burj Khalifa), cand au fost lansate 1.6 tone de artificii in mai putin de 10 minute.

Pretul mediu pentru cazare in noaptea de revelion in hoteluri de 3/4 stele in Dubai este: 160 de euro.

New York

Times Square si bila celebra care cade din 1907 in ultimul minut din fiecare an (cu 2 exceptii, pe timp de razboi) aduna cel putin 1 milion de turisti veniti din toate partile lumii. Dupa ultima secunda a anului artificii si confetti sunt lansate de pe cladirile din apropiere iar cuplurile prezente marcheaza inceputul unui nou an printr-un lung sarut.

Pretul mediu pentru cazare in noaptea de revelion in hoteluri de 3/4 stele in New York este: 240 de euro.

Sydney

Un alt milion dintre locuitorii planetei se afla in apropierea Sydney Opera si Sydney Harbour pentru a se bucura de spectacolul grandios in noaptea de revelion. Fotografiile obisnuiesc sa fie superbe, fapt pentru care multi fotografi isi ocupa locul din Gradina Botanica incepand cu dimineata ultimei zile a anului, pentru a fi siguri ca obtin cadrul perfect.

Pretul mediu pentru cazare in noaptea de revelion in hoteluri de 3/4 stele in Sydney este: 227 EUR

Reykjavik

Capitala Islandei nu finanteaza focuri de artificii din banii publici, dar comunitatea locala reuseste sa compenseze in fiecare an. Locuitorii par o retea foarte bine organizata care lanseaza materiale pirotehnice la miezul noptii, sau monteaza focuri de tabara in diferite locatii - aceasta traditie a inceput ca un demers de a arde lucrurile de care doreau sa scape inaintea intrarii in noul an.

Pretul mediu pentru cazare in noaptea de revelion in hoteluri de 3/4 stele in Reykjavik este: 168 de euro.

Hong Kong

Cei care vor petrece revelionul in Hong Kong ar trebui sa renunte la asteptarile tipice pentru „cultura vestica”, pentru a face loc unei noi experiente. Localnicii obisnuiesc sa se plimbe linistiti in ultima seara din an, pregatiti fiind cel mult pentru un picnic, fara sa caute petreceri zgomotoase si elegante. Totusi, la miezul noptii porneste un spectacol de lumini si artificii corelate cu muzica ce creeaza o atmosfera specifica locului. Victoria Harbour este locul preferat de cei mai multi admiratori de artificii, dar nici restaurantele de pe cladirile inalte nu sunt o optiune de inlaturat.

Pretul mediu pentru cazare in noaptea de revelion in hoteluri de 3/4 stele in Hong Kong este: 174 de euro.

Rio de Janeiro

Una dintre cele mai mari petreceri de revelion din lume are loc in fiecare an pe plaja Copacabana din Rio, unde aproximativ 2 milioane de persoane se imbraca in alb si danseaza samba. Concertele, sampania, temperaturile perfecte (doar se afla in mijlocul verii) atrag turisti din intreaga lume pentru noaptea care face trecerea catre un an si mai bun.

Pretul mediu pentru cazare in noaptea de revelion in hoteluri de 3/4 stele in Rio de Janeiro este: 123 de euro.

Madeira

Insula portugheza mai apropiata de Africa decat de Europa ofera un spectacol cu adevarat special in noaptea dintre ani. Portul Funchal gazduieste numeroase vase de croaziera care se aliniaza pentru a oferi vizitatorilor posibilitatea de a admira artificiile care au adus recunoasterea Guinness World Records in 2006. Imaginile superbe pot fi fotografiate atat de pe vasele de croaziera cat si din Portul Funchal, iar cei mai multi turisti aleg sa petreaca intreaga vacanta de iarna aici pentru ca temperaturile sunt mult mai prietenoase decat in restul continentului, iar atmosfera este irepetabila.

Pretul mediu pentru cazare in noaptea de revelion in hoteluri de 3/4 stele in Madeira este: 86 de euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri