Ploile reci, trotuarele inghetate si cerul gri te pot face sa te gandesti de doua ori daca iti doresti sa calatoresti in timpul ierii. Insa bauturile calde, partiile acoperite de zapada, lacurile inghetate si aerul curat te pot convinge sa pleci macar intr-un city break. Iata sapte destinatii pe care merita sa le iei in calcul in aceasta iarna.

1. Praga, Republica Ceha

Cu strazi pietruite si serpuite la tot pasul, acoperite iarna de zapada, Praga este un oras de basm, care ramane fara turisti in timpul sezonului rece.

Arhitectura uimitoare pare chiar mai frumoasa sub un strat de zapada, una dintre cele mai atragatoare zone fiind centrul vechi al orasului. Lampile stradale pe gaz au fost reinstalate in centrul orasului si reusesc sa adauge serilor o nuanta romantica. Cafenelele de aici sunt ideale pentru a te refugia de frig, scrie CNN.

In afara de pietele de Craciun, care sunt deschise de la inceputul lunii decembrie pana la inceput de ianuarie, merita vizitat si fascinantul Teatru Estates. Aici, Mozart a pus pentru prima data in scena piesa "Don Giovani", in 1787.

Sursa foto: Shutterstock

2. Salzburg, Austria

Orasul rasuna de colinde de Craciun si la tot pasul gasesti piete traditionale de Craciun. Astfel, Salzburg este destinatia perfect pentru un city break de iarna. In Oberndorf, la marginea Salzburgului, a fost interpretat pentru prima data piesa "Silent Night", in ajunul Craciunului, in anul 1818.

In Salzburg, nu trebuie sa ratezi o vizita la impresionanta Catedrala a Salzburgului.

3. Tromso, Norvegia

Sunt mai multe motive pentru care Tromso este cunoscut drept capitala Arcticii, orasul norvegian reprezentand destinatia ideala pentru o vacanta de iarna. Este considerat, in acelasi timp, si cel mai frumos oras din Norvegia. De aici poti fi vazute celebra Aurora Boreala.

Exista, de asemenea, mai multe muzee fascinante in Tromso, intre care putem enumera Muzeul Polar, care ofera o introspectie in istoria expeditiilor arctice.

Sursa foto: Pixabay

Nu rata nici Muzeul Perspektivet din Storgata, loc care ofera o perspectiva fascinanta asupra artei norvegiene.

4. Amsterdam, Olanda

Pe timpul iernii, muzeele din Amsterdam sunt mai putin aglomerate, astfel ca merita vizitate atractiile orasului, intre care se numara Rijksmuseum sau Casa Annei Frank. Construit initial pentru a gazdui un circ, Teatrul Regal Carre are o vechime de peste 130 de ani, iar copiii vor adora spetacolele de aici.

Aici, turistii pasionati de shopping pot merge la Haarlemmerstraat, Spiegelkwartier sau Negen Straatjes.

5. Nagano, Japonia

Ca fost oras gazda ak Jocurilor Olimpice de Iarna, Nagano este un loc excelent pentru iubitorii de schi. Iar izvoarele termale naturale de la periferia sa sunt perfecte dupa o zi pe partie. Templele budiste devin si mai frumoase cand sunt acoperite de zapada si nu trebuie ratate. Nici muzeul de folclor Togakushi Minzoku-kan nu trebuie omis de pe lista obiectivelor de vizitat in Nagano, mai ales de cei pasionati de ninja.

Odata ajuns in Nagano, nu trebuie ratat nici Templul Zanko-ji, construit in secolul al VII-lea, al treilea cel mai mare templu din lemn din Japonia.

Foto: Pixabay

6. Reykjavík, Islanda

Desi capitala Islandei este unul dintre cele mai reci locuri din Europa, orasul are o multime de izvoare termale naturale, in care turistii se pot incalzi. De asemenea, festivalul anual al luminilor de iarna, care are loc in luna februarie, este un eveniment spectaculos, ce nu trebuie ratat.

Vizitatorii orasului pot incerca o gama larga de sporturi de iarna sau pot gusta painea locala intr-una din cafenelele de aici.

Nu trebuie ratata nici Harpa, sala de concerte a orasului, proiectata de artistrul danezo-islandez Olafur Eliasson. Aceasta este construita din mai mult de o mie de blocuri de sticla.

7. Belin, Germania

Cu atractii care variaza de la patinoare si dealuri de sanius pana la concerte si piete de Craciun, Berlinul este destinatia ideala pentru un city break de iarna.

Magazinul cu specific de Craciun Käthe Wohlfahrt nu trebuie ratat. Acesta este deschis tot timpul anului si vinde orice este legat de Braciun, de la decoratiuni de brad pana la lumanari.

In loc sa te ascunzi de iarna rece a Berlinului, mergi in parcul Tiergarten, unde poti face curling si apoi te poti incalzi cu un vin fiert sau o ciocolata calda.

Sursa foto: pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri