In ultimii ani, romanii calatoresc din ce in ce mai mult cu avionul, fie pentru afaceri, excursii sau in vacante. 2019 nu a facut exceptie, spun reprezentantii agentiei de turism online eSky.

In 2019, agentia a raportat faptul ca numarul rezervarilor interne facute de turistii romani a crescut cu 55% fata de 2018. Tot in aceeasi perioada, numarul de rezervari intercontinentale a crescut cu 68% fata de 2018.

Numarul de turistii care si-au asigurat calatoria a crescut de asemenea in 2019 cu 29% fata de 2018, o astfel de asigurare costa in jur de 1,25 EUR/zi pentru Europa si poate preveni multe neplaceri.

Cele mai multe rezervari intercontinentale au fost facute catre destinatii precum: Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Iordania, China, Egipt, Tailanda si Japonia.

Destinatiile favorite ale romanilor in 2019 au fost, ca si in anii trecuti, pe continentul European: Marea Britanie cu 23 % din numarul total de bilete de avion achizitionate, pe locul doi s-a aflat Italia (19,5%), urmata de Germania (13,5%), Spania (8%), Franta (6%) si Belgia cu 5%.

Printre orasele preferate in 2019 a fost Londra, orasul care este in mod traditional cel mai vizitat atat pentru afaceri cat si pentru vacante, anul acesta avand 18% din totalul calatorilor. Pretul mediu al unui bilet de avion la Londra a fost de 103 euro. Ca preferinte, orasul a fost urmat de Milan, Bruxelles, Roma, Paris si Viena.

2019 a urmat trendul anilor trecuti prin scaderi ale preturilor la biletele de avion. Pretul mediu al unui bilet de avion in 2019 a fost de 129 euro, in scadere cu 13 euro fata de 2018 (116 euro).

Cele mai importante scaderi ale preturilor medii ale biletelor sunt urmatoarele: biletele catre Viena, cu 75 euro mai ieftin decat in 2018, Nisa cu 39 euro mai ieftin fata de 2018, Liverpool cu 31 euro, Dublin cu 20 euro si Barcelona cu 18 euro mai ieftin.

Cel mai scump bilet cumparat in 2019 de la agentia de turism online eSky a fost catre destinatia Honolulu (Hawaii) si a costat 1.718 euro.

Interesul romanilor pentru tehnologie creste in continuare. Traficul pe telefonul mobil a crescut cu 13,2%, iar tranzactiile efectuate cu dispozitivul mobil au crescut cu 40% fata de 2018.

Printre subiectele cele mai discutate legate de calatoriile aeriene in 2019 s-au numarat: problemele legate de bagaje, check-in-ul si detalii legate de calatoria copiilor neinsotiti.

eSky Romania este parte a grupului eSky, cu sediul central in Polonia. Compania a venit in 2018 un venit net de 5,8 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri