Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur

Una dintre cele mai căutate destinații turistice este Nisipurile de Aur. Stațiune litorală de pe coasta Mării Negre din Bulgaria, aceasta se află lângă parcul național Varna și la 17 km nord de centrul orașului Varna.

Pentru o scurtă escapadă în stațiune, un cuplu poate plăti un maximum de 87 de lei pe noapte, cu alte cuvinte până în 50 de lei de persoană, pentru o cameră dublă.

Vila Nasco, aflată la 800 de metri de plajă așteaptă turiștii cu prețuri de 48,4 lei/persoană/noapte, în această perioadă.

Și Family Hotel Liana, aflat la un kilometru de plaja Kabakum, oferă turiștilor camere duble cu 48,4 lei/persoană/noapte. În plus, hotelul este destinat familiilor, deci dacă aveți și copii, poate fi o alegere indicată pentru camere triple.

În funcție de poziționarea unității de cazare, costurile pot urca, însă nu cu foarte mult. În plus, multe dintre unitățile de cazare din Nisipurile de Aur nu solicită plata unui avans, punând la dispoziție chiar anularea gratuită a rezervării.

Sursa Foto: Shutterstock

Kranevo

Kranevo

Kranevo este un sat în comuna Balcik, regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud, Bulgaria. Nici aici prețurile nu depășesc 50 de lei pe noapte, în această perioadă. Bineînțeles, pentru turiștii care doresc și mic dejun, aceștia trebuie să achite în plus, maximum 2 euro în Kranevo, adică cel mult 10 lei în plus.

Hotelul El Dorado Holiday Village, situat la 1,5 kilometri de plajă, are oferte de cazare de la 45,9 lei/persoană/noapte.

Și Family Hotel Julian, aflat la 500 de metri de plajă, așteaptă turiștii cu prețuri pornind de la 43,5 de lei/persoană/noapte.

Unitățile de cazare din Kranevo așteaptă turiștii cu camere duble sau triple, atenționând încă de pe platformele de rezervări asupra noilor măsuri de protecție.

Sursa Foto: Shutterstock

Balcic

Balcic

Balcic este un oraș la țărmul Mării Negre, în regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud, din nord-estul Bulgariei, situat la o distanță de 42 km de Varna. Cunoscut pentru încărcătura istorică, Balcicul reprezintă una dintre destinațiile turistice, chiar și pentru o zi a turiștilor români.

Având în vedere acestea, în Balcic lucrurile stau chiar și mai bine. Aici putem găsi cazare chiar cu 30 de lei pe noapte/persoană, dacă pretențiile nu sunt foarte mari, iar plimbarea de o zi devine se întinde și pentru o a doua.

Pensiunea Вилла Ирина propune camere pentru două persoane, pornind de la 29,05 de lei/persoană/noapte, paturile duble fiind înlocuite de canapele extensibile.

Desigur, prețurile pot urca în funcție de doleanțele fiecărui turist, putând plăti în jur de 50 de lei/ persoană/ noapte, în această perioadă.

Pensiunea Фема, spre exemplu, are oferte de la 43,5 de lei/persoană/noapte.

Sursa Foto: Shutterstock

Kavarna

Kavarna

Cavarna, Kavarna sau Cărvuna este un mic oraș din regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud, Bulgaria, aflat pe malul Mării Negre, la nord-est de Balcic.

Nici aici prețurile nu depășeșc 50 de lei/persoană/noapte, dacă nevoia de lux nu este acerbă. Proprietarii unităților de cazare promit confirmare imediată, cu posibilitatea anulării rezervării fără impunerea unor taxe suplimentare.

Însă, Kavarna surprinde și printr-o zonă de camping, provocând spiritul de aventură al turiștilor.

Camping Saint George propune camere de la 48,4 de lei/persoană/noapte, fără necesitatea avansului.

Iar pentru iubitorii de oraș, la 5 minute de centrul orașului, Hotelul Wesso vine cu camere de la 55,6 lei/persoană/noapte.

Sursa Foto: Shutterstock

Veliko

Veliko

Veliko Tărnovo este un oraș în Bulgaria, reședință a regiunii cu același nume. Mai este cunoscut ca fiind „Orașul Țarilor”.

Veliko întâmpină turiștii cu oferte de la maximum 40 de lei/persoană/noapte, pentru o cameră dublă.

Situată la mai puțin de 1 kilometru de Muzeul Arheologic Veliko Turnovo, pensiunea Diana Guesthouse cere pentru o cameră dublă 38,7 de lei/persoană/noapte.

Din nou, în funcție de localizare, priveliște și alte condiții solicitate de turiști, puteți găsi oferte și la 50 de lei/persoană/noapte.

Astfel Rooster Hostel, aflat la 500 metri de Muzeul Arheologic Veliko Turnovo, întâmpină turiștii cu camere duble cu prețuri de la 48,4 lei/persoană/noapte.

De asemenea, nici în Veliko avansul nu este necesar, iar rezervarea se poate anula fără penalități.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock